Οι γονείς των στρατιωτικών επισκεπτήριο στις φυλακές, κάποιοι συντοπίτες μας στην Αδριανούπολη για ψώνια!!!

Οι γονείς των στρατιωτικών επισκεπτήριο στις φυλακές, κάποιοι συντοπίτες μας στην Αδριανούπολη για ψώνια!!!

Στις φυλακές της Αδριανούπολης βρίσκονται αυτή την ώρα οι γονείς των δύο στρατιωτικών μας, οι οποίοι για 36η ημέρα παραμένουν αιχμάλωτοι των Τούρκων, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές. Την ίδια ώρα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες πριν λίγη ώρα από τις κάμερες του Τελωνείου Καστανεών, κάποιοι συντοπίτες μας πηγαίνουν για ψώνια στην τουρκική πόλη!!!

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, για πέμπτη φορά θα δουν τους γονείς τους τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη. Το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, λόγω των ημερών του Πάσχα. Μια σημαντική διαφορά, σε σχέση με τα προηγούμενα επισκεπτήρια είναι πως οι γονείς ίσως δουν τα παιδιά τους, χωρίς να τους χωρίζει το τζάμι. Σύμφωνα με τον κανονισμό των φυλακών της Αδριανούπολης, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μια φορά τον μήνα. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί.

Δυστυχώς, την ίδια στιγμή που οι γονείς “φαρμακωμένοι” και με έντονη αγωνία περνούσαν τα σύνορα με την Τουρκία από το τελωνείο Καστανεών, κάποιοι συμπολίτες μας  δημιουργούσαν ουρά με τα αυτοκίνητα τους, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από τις κάμερες της περιοχής, προκειμένου να μεταβούν στην Αδριανούπολη για ψώνια, βόλτα ή διασκέδαση. Με τα παλικάρια μας αιχμάλωτα και φυλακισμένα στα μπουντρούμια των φυλακών υψίστης ασφαλείας της πόλης από τους Τούρκους. Ακόμα και αν πρόκειται για Εβρίτες ή Θρακιώτες μουσουλμάνους όπως γράφτηκε κάπου και πάλι είναι απαράδεκτο, από την στιγμή που μιλάμε για Έλληνες πολίτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσπασαν το «εμπάργκο» Πατρινοί εκδρομείς με πούλμαν! Πήγαν για ψώνια… στην Αδριανούπολη

‘Αλλωστε η αρχή είχε γίνει πριν λίγες μέρες, όταν μέλη συλλόγου συνταξιούχων από την Πάτρα που πραγματοποίσαν εκδρομή στον Έβρο, πήγαν και βόλτα στην Αδριανούπολη για ψώνια. Τότε η συντριπτική πλειοψηφία, απόλυτα δικαιολογημένα, στράφηκε εναντίον τους. Ελπίζουμε ανάμεσα τους να μην ήταν και κάποιοι εξ αυτών που σήμερα έτρεξαν να βρεθούν στην τουρκική πόλη, καταργώντας το ανεπίσημο εμπάργκο που έχει κηρυχθεί από αρχές Μαρτίου όταν πιάστηκαν αιχμάλωτα τα δυο παλικάρια μας.

Κουβέλης στους γονείς των στρατιωτικών: Θα εξαντλήσουμε

όλα τα περιθώρια για αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.
Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*