Ορεστιάδα: Έξαλλοι με μυστικοσύμβουλο του πρυτανεύοντα Τουλουπίδη. Τον θεωρούν υπεύθυνο για πιθανή απώλεια των σχολών Κτηνιατρικής και Διατροφολογίας

Ορεστιάδα: Έξαλλοι με μυστικοσύμβουλο του πρυτανεύοντα Τουλουπίδη. Τον θεωρούν υπεύθυνο για πιθανή απώλεια των σχολών Κτηνιατρικής και Διατροφολογίας

Έξαλλοι με μυστικοσύμβουλο του Πρυτανεύοντα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σταύρου Τουλουπίδη είναι στην Ορεστιάδα, αφού θεωρούν ότι παίζει παρασκηνιακό ρόλο στην πιθανή απώλεια για την πόλη τους δύο νέων τμημάτων που ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθούν. Της Διατροφολογίας και της Κτηνιατρικής. 

Συγκεκριμένα, θεσμικοί φορείς της πόλης του βορείου Έβρου, υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο άτομο που όλοι ξέρουν ότι έχει άριστες σχέσεις με τον ασκώντα καθήκοντα Πρύτανη στο ΔΠΘ κ.Τουλουπίδη και “ευθύνεται” για το ενδεχόμενο οι δυο συγκεκριμένες σχολές να λειτουργήσουν τελικά στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία μένει ο ίδιος και είναι επίσης σύμβουλος σημαντικού θεσμικού προσώπου της. Επίσης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια κινείται σε πολιτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο παρασκηνιακά και προσπαθεί να ελέγξει πρόσωπα και καταστάσεις, αλλάζοντας με χαρακτηριστική ευκολία “στρατόπεδα” και πρόσωπα που υποστηρίζει.

Πριν λίγο καιρό θεωρούνταν τουλάχιστον σίγουρο, πως το τμημα Διατροφολογίας θα δημιουργούνταν στην Ορεστιάδα και διεκδικούσαν παράλληλα λόγω περιβάλλοντος, συνθηκών και εγκαταστάσεων και την Κτηνιατρική. Όμως μετά το κοινό ταξίδι στην Αθήνα του δημάρχου Αλέξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη με τον πρυτανεύοντα Σταύρο Τουλουπίδη, χωρίς την συμμετοχή του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, προέκυψε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και οι δυο καινούργιες σχολές, εάν και όποτε δημιουργηθούν, θα έχουν έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Ερωτηματικά για την… αφωνία του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη

Όπως επισημαίνουν, δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο ότι ο κ.Τουλουπίδης βιάζεται να αποφασιστεί από την Σύγκλητο του ΔΠΘ στις 24 Απριλίου το θέμα των νέων τμημάτων που θα λειτουργήσουν και η χωροθέτησή τους στις πόλεις της Περιφέρειας, ενώ στις 22 Μαίο θα γίνουν οι Πρυτανικές εκλογές, χωρίς να είναι ο ίδιος υποψήφιος. Πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί εισήγηση του μυστικοσυμβούλου του, που θέλει να τελειώσει το ζήτημα και να αποφασιστεί η Αλεξανδρούπολη ως έδρα τους πριν φύγει ο κ.Τουλουπίδης.

Οι ίδιοι επισημαίονουν παράλληλα, πως προκαλεί τεράστια ερωτηματικά και απορίες η… αφωνία και η έλλειψη αντιδράσεων του δημάρχου της πόλης Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος και αποκλείστηκε από το ταξίδι στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, αλλά και παρακολουθεί άπραγος το ενδεχόμενο μεγαλύτερης υποβάθμισης του Πανεπιστημίου της Ορεστιάδας. Την στιγμή που θα έπρεπε να απαιτεί δυναμικά την ενίσχυση και αναβάθμιση του. Γιατί όπως υποστηρίζουν, ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις, θα αποδυναμώσουν και θα ερημώσουν ακόμα περισσότερο τον βόρειο Έβρο, προς όφελος της Αλεξανδρούπολης.

Ήδη πάντως, υπάρχουν συννενοήσεις και αναμένεται μετά το Πάσχα να ζητήσουν από τον δήμαρχο κ.Μαυρίδη να βγει και να πάρει θέση, ενώ είναι αποφασισμένοι ακόμα και να καταγγείλουν δημόσια τον συγκεκριμένο μυστικοσύμβουλο αποκαλύπτοντας τον ρόλο που παίζει στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού δεν θέλουν να υλοποιήσει τα σχέδια του “σβήνοντας” ακόμα περισότερο τον βόρειο Έβρο.

“Απορούμε γιατί κρύβεται ο κ.Μαυρίδης και δεν παίρνει θέση στις μεθοδεύσεις που γίνονται και θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το Πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας. Ο Δήμος και Σθένος πάνε μαζί και θα πρέπει ο δήμαρχος να βγει και να καταγγείλει αυτά που όλοι γνωρίζουμε ότι μεθοδεύονται”, τονίζουν χαρακτηριστικά αναφερόμενοι στις παρασκηνιακές κινήσεις του συγκεκριμένου μυστικοσυμβούλου.