Παρέμβαση Τσίπρα: «Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Παρέμβαση Τσίπρα: «Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Για 36η ημέρα βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης. Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, χωρίς διαχωριστικό τζάμι τους γονείς τους στο επισκεπτήριο που ξεκίνησε στις 13:00, στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας έμειναν με τους γονείς τους για μία ώρα, ενώ η συνάντηση ήταν σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και λόγω των ημερών, μιας και περνούν στην φυλακή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Παρέμβαση Τσίπρα

Την στιγμή που η Κυβέρνηση στέκεται ανίκανη να δώσει λύση στο θέμα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν φύγει για 6ήμερες διακοπές στην Τήλο, με δήλωσή του στην κυβερνητική εφημερίδα Documento αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους.

Έλληνες στρατιωτικοί

Σε πρώτο πρόσωπο ο Πρωθυπουργός στη δήλωση – παρέμβασή του αναφέρει: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Είναι ένα μήνυμα του Πρωθυπουργού και ενόψει του Πάσχα,με το οποίο οι Ευρωπαίοι είχαν θέσει ως ορόσημο προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωσή τους.

«Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά»

Συγκινητική ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο ο οποίος ανέφερε: «απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*