Συνεχίζεται ο “γολγοθάς” των Ελλήνων στρατιωτικών. Το σημερινό «ιδιαίτερο» επισκεπτήριο με τους γονείς τους

Συνεχίζεται ο “γολγοθάς” των Ελλήνων στρατιωτικών. Το σημερινό «ιδιαίτερο» επισκεπτήριο με τους γονείς τους

Συνεχίζεται ο “γολγοθας” των δύο Ελλήνων στρατιβτικών, που σήμερα και συγκεκριμένα μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα δουν για πέμπτη φορά τους γονείς τους, ενώ κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές.

Όπως είναι φυσικό, το κλίμα αναμένεται να είναι βαρύ και ιδιαίτερα φορτισμένο, λόγω των ημερών του Πάσχα που θα περάσουν μακριά από τα παιδιά τους. Ωστόσο, οι γονείς των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη ελπίζουν πως ίσως σε αυτό το επισκεπτήριο να δουν τους Έλληνες στρατιωτικούς, χωρίς να τους χωρίζει το τζάμι, και να έχουν την ευκαιρία να τους αγκαλιάσουν.

Σύμφωνα με τον κανονισμό των φυλακών της Αδριανούπολης, υπάρχει η δυνατότητα για συνάντηση δια ζώσης, μια φορά τον μήνα. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Σύντομα ΜΑΖΙ ΜΑΣ»-Η φανέλα της ΑΕΚ στον φυλακισμένο στρατιωτικό μας Δημήτρη Κούκλατζη.

Θα προλάβουν να του δείξουν την φανέλα της ΑΕΚ;

Οι γονείς των Μητρετώδη και Κούκλατζη αναμένεται να φτάσουν στις φυλακές περίπου στις 13.00, ενώ νωρίτερα θα έχουν  συνάντηση στο ελληνικό προξενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις από την Πεόξενο μας Στεφανία Θεοχαρίδη.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί ζήτησαν για ακόμα μια φορά να τους φέρουν βιβλία, για να περνούν τις ώρες τους στο κελί. Οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη πάντως, αν έχουν προλάβει και μέχρι σήμερα που θα αναχωρήσουν από την Ορεστιάδα για την Αδριανούπολη έχουν στα χέρια τους την φανέλα που έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ με τις υπογραφές όλων των παικτών και παρουσίασε το Evros-news.gr σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, θα του την δείξουν για να ανέβει η ψυχολογία του, βλέποντας ότι κι η αγαπημένη του μάδα είναι δίπλα του.

Δράσεις για τους δύο στρατιωτικούς

Στο μεταξύ,  όπως έγινε γνωστό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει καταρτίσει πλέγμα συμβολικών δράσεων για τους δυο στρατιωτικούς μας με το σύνθημα “Είστε μαζί μας”.

Μεταξύ των δράσεων θα είναι το στήσιμο τραπεζικών στις λέσχες και στα κυλικεία των σχηματισμών και των μονάδων, πάνω στα οποία θα υπάρχει ένα ταμπελάκι με το σύνθημα: “Είστε μαζί μας». Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένα σποτάκι, στο οποίο θα κυριαρχεί το ίδιο σύνθημα.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με τους στρατιωτικούς ιερείς, θα επιδιωχθεί στις εκκλησίες των μονάδων και των σχηματισμών να κρατηθούν δυο κενά στασίδια, τα οποία θα συμβολίζουν τις θέσεις που περιμένουν να καλυφθούν από τους κρατούμενους στρατιωτικούς μας.

Όπως μεταδίδει το svouranews.gr, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, δύο στασίδια σε όλες της εκκλησίες της Καστοριάς θα είναι αφιερωμένα όλες αυτές τις άγιες ημέρες, στους δύο στρατιωτικούς.

Φωτογραφία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*