Φέρες: Ανακοινώνεται επίσημα απ’ τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο η ένταξη του νέου Λυκείου στο ΕΣΠΑ

Φέρες: Ανακοινώνεται επίσημα απ’ τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο η ένταξη του νέου Λυκείου στο ΕΣΠΑ

΄Ενα βήμα για την επίλυση ενός εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος που υπάρχει στις Φέρες, θεωρείται πως θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, αφού αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε ειδική εκδήλωση από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, η ένταξη κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών στο ΕΣΠΑ.

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε ήδη από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3.000.000 εκ. ευρώ. Στην επίσημη ανακοίνωση εκτός του κ.Μέτιου θα είναι ο δήμαρχος  Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Φερών Νικόλαος Γκότσης.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι από την επόμενη ημέρα θα αρχίσει η… κατασκευή του συγκεκριμένου κτιρίου, που είναι πολύ απαραίτητο και η απουσία του έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και δικαιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από μαθητές, γονείς και καθηγητές. Απλά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη του διαγωνισμού. Μέχρι φυσικά να ολοκληρωθεί και εξαιτίας των τεράστιων καθυυστερήσεων από την δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη, οι μαθητές των Φερών θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες, κάτι που ασφαλώς είναι επιεικώς απαράδεκτο.