Η πώληση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης στον “κατάλογο των παθών” του Γιάνη Βαρουφάκη

Η πώληση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης στον “κατάλογο των παθών” του Γιάνη Βαρουφάκη

Την τιμητική του με ειδική αναφορά, έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα η παραχώρηση του, σε άρθρο του Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ομε τίτλο «Κατάλογος παθών, μήνυμα ελπίδας».

Ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής Οικονομίας, εκείνο το καταστροφικό εξάμηνο του 2015 με τις… ψευτομαγκιές και τους πειραματισμούς που στοίχισαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες, στον “κατάλογο παθών” όπου καταλογίζει τα αρνητικά της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου υπήρξε κορυφαίο στέλεχος, αναφέρει και την Αλεξανδρούπολη επισημαίνοντας:

“Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τεράστιας διαχρονικής αξίας: πουλήθηκαν σε κρατική γερμανική εταιρεία η οποία δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ από τα δικά της, δανειζόμενη όλο το ποσό από τις ελληνικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποίησαν οι φορολογούμενοι με δανεικά.

Λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης: πουλήθηκαν. Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: προς πώληση. ΟΣΕ: πουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί σε ιταλική εταιρεία που δεν διαθέτει τους πόρους οι οποίοι απαιτούνται να επενδυθούν στους ελληνικούς σιδηρόδρομους”.