Οχιά τσίμπησε 65χρονο, πρόλαβε πήγε στο νοσοκομείο και σώθηκε

Οχιά τσίμπησε 65χρονο, πρόλαβε πήγε στο νοσοκομείο και σώθηκε

Σε περιπέτειες με την υγεία του μπήκε χθες Μεγάλη Παρασκευή, ένας 65χρονος στο Διδυμότειχο, αφού τον τσίμπησε οχιά στην περιοχή των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ λίγο έξω από την πόλη. Ευτυχώς πρόλαβε και πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αμέσως του έκαναν αντιοφικό ορό και έτσι σώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάτοικος του Διδυμοτείχου πήγε γύρω στις 11 το μεσημέρι στην περιοχή που βρίσκεται νότια της πόλης, μεταξύ του ξενοδοχείου “Πλωτίνη” και του σταθμού της ΔΕΗ, για να μαζέψει ξύλα. Μέσα σε αυτά… παραμόνευε η οχιά και τον τσίμπησε. Ευτυχώς δεν το πήγε αψήφιστα, αλλά αμέσως πήγε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Αμέσως φυσικά του έγινε αντιοφικός ορός με τον οποίο είναι εφοδιασμένες οι υπηρεσίες και παρέμεινε νοσυλευόμενος για ιατρική παρακολούθηση.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Διευθυντής της Ιατρικης Υπηρεσιας του Γ.Ν.Διδυμοτείχου Κώστας Βαφειάδης μιλώντας στην δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα απ’ το Διδυμότειχο, επανέλαβε τις συμβουλές για τον τρόπο που πρέπει να ενεργεί κάποιος όταν τον τσιμπήσει φίδι:

  1. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να ξεχάσουμε τους μύθους που γνωρίζαμε
  2. Οι πρώτες βοήθειες που θα πρέπει να εφαρμοσουμε είναι:
  3. Πλένουμε με σαπούνι και νερό την πάσχουσα περιοχό όπου έγινε το τσίμπημα
  4. Το επίμαχο σημείο θα πρέπει να είναι κάτω από το ύψος της καρδιάς 
  5. Αν είναι στο πόδι, ο ασθενής δεν πρέπει να μετακινηθεί μόνος του
  6. θα πρέπει να γίνει μια περίδεση τέτοια ώστε μεταξύ του πάσχοντος μέλους και της περίδεσης να υπάρχει κενό σο χωράει ένα δάχτυλο
  7. .Μεταφορά του ασθενούς στο κοντινότερο Νοσοκομείο