Τούρκος Αντιπρόεδρος Μποζντάγ: Δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής οι Έλληνες στρατιωτικοί

Τούρκος Αντιπρόεδρος Μποζντάγ: Δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής οι Έλληνες στρατιωτικοί

Το τουρκικό… παζάρι έσπευσε να διαψεύσει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ αναφερόμενος στην κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών, στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Μπορεί πριν από δύο εβδομάδες, ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν να συνέδεσε το θέμα των «δύο» με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε πως «οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής«.

Επίθεση στους Έλληνες πολιτικούς μέσω… Twitter

Χθες (07.04.2018) ο Μποζντάγ είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον των Ελλήνων πολιτικών λέγοντας ότι «οι άδικες και προκλητικές δηλώσεις κάποιων Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο twitter, είχε προειδοποιήσει παράλληλα ότι το «να εκλαμβάνεται η στάση της Τουρκίας ως αδυναμία, δεν αποτελεί έξυπνη κίνηση».

«Η Τουρκία έχει κάνει κάποια θετικά βήματα για να βελτιώσει και να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα ωστόσο κάποιοι ανίκανοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας» τόνιζε μεταξύ άλλων.

Προσέθετε τέλος ότι η Τουρκία δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να της συμπεριφέρεται άδικα. «Μάρτυράς μας η ιστορία. Δεν είναι προς όφελος κανενός να τεστάρει ξανά και ξανά την Τουρκία» σημείωνε.

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη μεθοριακή περιοχή Χατάι επιτέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς. Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη. Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες (σ.σ. τους 8) δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».

Με πληροφορίες από Haber Turk