Τέλος ο συναγερμός στον Έβρο. “Ξεθυμαίνουν” τα νερά, παραμένει η επιφυλακή

Τέλος ο συναγερμός στον Έβρο. “Ξεθυμαίνουν” τα νερά, παραμένει η επιφυλακή

Τέλος ο συναγερμός στον ποταμό Έβρο, μετά από δυο εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες, όπου οι τεράστιοι όγκοι νερού δημιούργησαν πλημμύρες σε περίπου 100.000 στρέμματα, αλλά το σημαντικό είναι ότι λόγω της κινητοποίησης των αρμόδιων υπηρεσιών δεν κινδύνεψαν ζωές, ενώ δεν υπήρξαν απώλειες ούτε σε ζώα ή καταστροφές σημαντικών εγκαταστάσεων.

Η στάθμη του Έβρου έχει υποχωρήσει από την Μεγάλη Παρασκευή κάτω από τα όρια συναγερμού στο νότιο Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή των Φερών, κάτι που σημαίνει πως στον κεντρικό και βόρειο Έβρο είναι ακόμα καλύτερη. Συναγερμός τέλος λοιπόν, αφού τα νερά “ξεθυμαίνουν” σιγά σιγά, αλλά η επιφυλακή των αρμοδίων παραμένει και φυσικά τα νερά σε χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα.

Πλέον οι πληγέντες αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση, περιμένουν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την καταγραφή, την εκτίμηση και την αποζημίωση των αγροτών, να λειτουργήσουν γρήγορα. Η Κυβέρνηση ήταν παντελώς απούσα σε αυτή την έντονη δοκιμασία της περιοχής, αδαιαφόρησαν σε επίπεδο υπουργών αλλά ακόμα και τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, τουλάχιστον ας φροντίσει να προχωρήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να μην ταλαιπωρήσουν περισσότερο τον κόσμο.