Όσοι κατηγορούν τους αστυνομικούς, που είναι τώρα που “χτένισαν” τον πλημμυρισμένο Έβρο για αγνοούμενους;

Όσοι κατηγορούν τους αστυνομικούς, που είναι τώρα που “χτένισαν” τον πλημμυρισμένο Έβρο για αγνοούμενους;

Τον τελευταίο καιρό, παρά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές του πλημμυρισμένου ‘Εβρου, οι αστυνομικοί με την βοήθεια και των πυροσβεστών, “χτένισαν” επί ώρες και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες τις παρέβριες περιοχές, αναζητώντας αγνοούμενους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. 

Την πρώτη φορά, υπήρξε τηλεφωνική ειδοποίηση ότι περίπου 20 άτομα κινδυνεύουν στην περιοχή του Πραγγίου Διδυμοτείχου, με κλήση στον διεθνή αριθμό βοήθειας που έγινε μάλιστα στη Γςερμανία. Αμέσως υπήρξε τεράστια κινητοποίηση, αστυνομικές δυνάμεις αλλά και πυροσβέστες, η ΕΜΑΚ Αλεξανδρούπολης με ειδικά μηχανήματα και βάρκες, αναζητούσαν επί ώρες στον πλημμυρισμένο ποταμό και τις γύρω περιοχές νύχτα και ημέρα για να τους εντοπίσουν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Πρόσφατα, από πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που πέρασαν στην περιοχή του Σοφικού από την Τουρκία στην Ελλάδα, υπήρξε πληροφορία πως μια μητέρα με τρία παιδιά δεν τα κατάφεραν και πνίγηκαν στα νερά του πλημμυρισμένου ποταμού. Αμέσως σήμανε συναγερμός και τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα, με βάρκες αστυνομικοί στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, έψαχναν επί ώρες μήπως εντοπίσουν κάποια στοιχεία ή ίχνη. Χωρίς αποτέλεσμα και πάλι.

Αλήθεια, εκείνες οι ΜΚΟ, πολλές εκ των οποίων παίζουν…περίεργο ρόλο στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών κα με πολύ μεγάλη ευκολία κάνουν  καταγγελίες για επαναπροωθήσεις ή άσχημη συμπεριφορά της αστυνομίας στον Έβρο,που είναι τώρα κρυμμένες;

Κάποιοι δικηγόροι από άλλα μέρη της Ελλάδας, εκτός Έβρου και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, γνωστοί και μη εξαιρετέτοι, μια και αναλαμβάνουν τις υποθέσεις αιτήσεων πολιτικού ασύλου φτάνοντας μαύρα μεσάνυχτα στα μέρη μας, που επίσης κατηγορούν την αστυνομία της περιοχής, που είναι … εξαφανισμένοι;

Οι γνωστοί δημοσιογράφοι συγκεκριμένων ΜΜΕ της Αθήνας, που αφιερώνουν σελίδες επί σελίδων σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες που ασχολούνται με πρόσφυγες και μετανάστες, δυσφημώντας με ευκολία τους αστυνομικούς του Έβρου, δεν βλέπουμε να προβάλλουν τα συγκεκριμένα περιστατικά. Αυτά όπου αστυνομικοί και πυροσβέστες κάτω από αντίξοες συνθήκες διακινδυνεύουν την ζωή τους και κάνουν τα πάντα προκειμένου να εντοπίσουν ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.