Εκτιμήσεις και προβληματισμοί του Θανάση Κασαμπαλή, για το Final 4 της Αλεξανδρούπολης

Εκτιμήσεις και προβληματισμοί του Θανάση Κασαμπαλή, για το Final 4 της Αλεξανδρούπολης

Ο Θανάσης Κασαμπαλής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις όταν μιλάμε για το βόλεϊ, αφού το έχει υπηρετήσει με επιτυχία από διάφορες θέσεις και γνωρίζει τα μυστικά του αθλήματος όσο λίγοι.

Παρακολούθησε το πρόσφατο Final 4 που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία και διατυπώνει τους προβληματισμούς, τις εκτιμήσεις και τις σκέψεις του στον απόηχο της διοργάνωσης, επισημαίνοντας “την άξια άνοδο της Α.Ε.Κομοτηνής στη Volleyleague”!

Έγραψε λοιπόν ο κ.Κασαμπαλής στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

“Παρακολουθώντας επί δυο μέρες, με φίλους και κυρίως συναδέλφους προπονητές, την προσπάθεια των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας για την άνοδό τους στην κορυφαία κατηγορία, αναπόφευκτα εστιάσαμε και στο ποιοτικό κομμάτι των τεσσάρων μονομάχων!
Κατά γενική ομολογία η πρώτη παρατήρηση ήταν ότι: Στις συνθέσεις των ομάδων υπήρχαν ελάχιστοι αθλητές με προδιαγραφές για την Volleyleague και αυτοί μάλλον αν θα κατέληγαν στην Α1 θα είχαν ρόλο βοηθητικό και όχι πρωταγωνιστικό!

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι: Δεν είδαμε νεαρούς φερέλπιδες αθλητές με προοπτική εξέλιξης (μετά από κάποιο μεταβατικό στάδιο) που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να ενσωματωθούν στην Α1 κατηγορία αλλά πολύ περισσότερο στις Εθνικές μας ομάδες!

Η Τρίτη παρατήρηση είχε να κάνει με το μεγάλο σχετικά αριθμό αθλητών προχωρημένης ηλικίας που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα (προς τιμή τους και ασφαλώς είναι αξιέπαινοι που μπόρεσαν και παρατείναν την καριέρα τους). Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει όμως είναι γιατί άραγε αυτό δεν μπορούσε να συμβεί πριν από 15-20 χρόνια!).

Σε μια τέτοια διοργάνωση λογικά οι ομάδες που θα διεκδικούσαν την άνοδο θα έπρεπε να δείξουν μια υποδομή τέτοια που να τους επιτρέπει να αισιοδοξούν ότι στη μεγάλη κατηγορία θα είχαν ένα βασικό κορμό στον οποίο θα χρειαζόταν μετρημένες ποιοτικές προσθήκες για να κάνουν μια αξιοπρεπή πορεία!
Το συμπέρασμα που βγήκε αβίαστα (πριν ακόμη να μάθουμε τον νικητή του τελικού), ήταν ότι όποια ομάδα και να έβγαινε θα ήθελε ένα σχεδόν εξ ολοκλήρου νέο ρόστερ για να μπορέσει να παραμείνει στην Α1, με ότι αυτό συνεπάγεται! (Το αν οι προβλέψεις μου είναι ακριβείς ή όχι θα το μάθουμε πολύ σύντομα βλέποντας τις συνθέσεις των ομάδων που ανέβηκαν κατηγορία).
Και τα τελικά ερωτήματα που τίθενται είναι:
Το συμπέρασμα που βγήκε αβίαστα (πριν ακόμη να μάθουμε τον νικητή του τελικού), ήταν ότι όποια ομάδα από τις τέσσερις και να έβγαινε θα ήθελε ένα σχεδόν εξ ολοκλήρου νέο ρόστερ για να μπορέσει να παραμείνει στην Α1, με ότι αυτό συνεπάγεται! (Το αν οι προβλέψεις μου είναι ακριβείς ή όχι θα το μάθουμε πολύ σύντομα βλέποντας τις συνθέσεις των ομάδων που ανέβηκαν κατηγορία).
β) Μας ενδιαφέρει να αλλάξουμε την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των πρωταθλημάτων μας και κατ’ επέκταση την θεαματικότητα του αθλήματός μας; Αν ναι πότε επιτέλους θα πάρουμε αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση οι οποίες να συνοδεύονται και από τα αντίστοιχα μέτρα; Και το κυριότερο ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν αυτές τις σοβαρές αποφάσεις;
Καλό θα ήταν να είχαμε εικόνα και του αντίστοιχου τουρνουά της Ριζούπολης για να βλέπαμε τι ισχύει και στο νότιο όμιλο!

Χριστός Ανέστη! Και εύχομαι καλή και ευλογημένη Ανάσταση και στο άθλημά μας”!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*