Ο συντοπίτης μας ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου θα μπει σε κελί απομόνωσης στον Κορυδαλλό

Ο συντοπίτης μας ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου θα μπει σε κελί απομόνωσης στον Κορυδαλλό

O συντοπίτης μας ηθοποιός Γιάννης Στάνγκογλου (από το χωριό Θούριο της Ορεστιάδας) θα μπει για δυο ημέρες σε κελί απομόνωσης στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Μιλώντας για το νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει  στο περιοδικό People, τόνισε μάλιστα πως για τον ρόλο τον επέλεξαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

Σου κόλλησαν γρήγορα την ταμπέλα του ζεν πρεμιέ.
Ζεν πρεμιέ είναι πολλοί από τους ρόλους που έχω παίξει, δεν με φοβίζει. Ξέρω πως είμαι γοητευτικός, ξέρω πως μπορώ να γίνω και άσχημος επί σκηνής. Μου αρέσει να παίζω με την κόντρα. Γενικά στη ζωή μου είμαι ανοιχτός άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει πάρει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Αυτό με βοηθάει να επικοινωνώ με τους ανθρώπους, αφού δεν έχω «αυλή», και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα που με τιμάει: Σήμερα το πρωί ήμουν στις φυλακές Κορυδαλλού, γιατί ο σκηνοθέτης Αντώνης Κόκκινος εδώ και δύο χρόνια κάνει σινεμά για τους φυλακισμένους. Οι φυλακισμένοι γράφουν σενάριο και το σκηνοθετούν μέσα στις φυλακές. Όταν τους ρώτησε ποιος θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εκείνοι απάντησαν «ο Στάνκογλου». Αυτό σημαίνει πως είδαν κάτι σε μένα. Μετά το Πάσχα θα βρεθώ για δύο ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, θα μπω και σε κελί απομόνωσης. Αυτό, πέρα από το ότι με τιμάει, μου δίνει και μια μοναδική εμπειρία που θα χρησιμοποιήσω αργότερα.

Σε σόκαραν όσα είδες εκεί;
Όχι. Δεν σοκάρομαι εύκολα με αυτά. Ίσα ίσα, είναι ένα τεράστιο μάθημα. Αυτοί οι άνθρωποι που συνάντησα σήμερα σε κοιτάζουν στα μάτια. Και σκέφτηκα «κοίτα, αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εδώ για ό,τι έχουν κάνει, αλλά δεν κρύβονται, σε κοιτούν στα μάτια».

Πηγή: protothema.gr