“Βόλτα” στη Νέα Βύσσα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Αυξάνονται οι ροές και στον Έβρο

“Βόλτα” στη Νέα Βύσσα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Αυξάνονται οι ροές και στον Έβρο

“Βόλτα” στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Βύσσας έκαναν πριν λίγη ώρα πρόσφυες και λαθρομετανάστες, περιμένοντας να φτάσουν οι αστυνομικοί προκειμένου να παραδοθούν και να οδηγηθούν στο Κέντρο Κράτησης του Φυλακίου Ορεστιάδας, ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία που προβλέπεται. Για τους κατοίκους του χωριού, που είναι συνηθισμένοι χρόνια τώρα στο συγκεκριμένο φαινόμενο, δεν αποτέλεσε φυσικά τόσο μεγάλη έκπληξη.

Νεαρά κυρίω άτομα, άνδρες και γυναίκες αλλά δυστυχώς και μικρά παιδιά, ταλαιπωρημένοι από το περπάτημα και την εκμετάλλευση των διακινητών που τους πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι και την υποχώρηση των υδάτων του ποταμού Έβρου, μετά τις πλημμύρες που είχαν προηγηθεί, αναζητούν ένα πιο ασφαλέστερο και καλύτερο μέλλον.

Είναι πάντως γεγονός ότι οι ροές των προσφύγων και των λαθρομεταναστών αυξάνονται και στην περιοχή μας, μετά τα νησιά του Αιγαίου όπου υπήρξε άνοδος αφίξεων. Κι όσο βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες, η στάθμη του ποταμού κατεβαίνει, θα είναι πιο εύκολο για αυτούς αλλά κυρίως τους διακινητές που πλουτίζουν, να τους περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί να προσπαθήσουν να φύγουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόβλημα θα ήταν πολύ μεγαλύτερο φυσικά, αν δεν είχε κατασκευαστεί και ο φράχτης στην περιοχή της Νέας Βύσσας στο χερσαίο σημείο, ο οποίο και λειτουργεί αποτρεπτικά για την είσοδο στη χώρα μας. Οι διακινητές όμως βρίσκουν τρόπους και… μονοπάτια για να τους φέρουν.