Η θαυματουργή εμφάνιση της ιεράς εικόνας της Πορταϊτίσσης, γιορτάστηκε στη Ιερά Μονή Κορνοφωλιάς

Η θαυματουργή εμφάνιση της ιεράς εικόνας της Πορταϊτίσσης, γιορτάστηκε στη Ιερά Μονή Κορνοφωλιάς

Η θαυματουργική εμφάνιση από τη θάλασσα της ιεράς εικόνος της Πορταϊτίσσης στην Ιερά Μονή των Ιβήρων, γιορτάσθηκε και στο Μετόχι της Αγιορείτικης αυτής Μονής, που βρίσκεται στην Κορνοφωλιά Σουφλίου, με συμμετοχή πλήθους πιστών, την Τρίτη της Διακαινησίμου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος στη συνέχεια ετέλεσε, κατά το ειωθός, τον αγιασμό στην φιάλη του Μετοχίου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της XII Μεραρχίας Στρατηγός Δημήτριος Κούκος και οι Διοικητές της 7ης και 50ης Ταξιαρχίας Ιωάννης Ευσταθίου και Ιωάννης Τσιόπλος αντίστοιχα και άλλοι επίσημοι.

Αφού  ανεγνώσθη η Πατριαρχική Απόδειξη επί τη Λαμπροφόρω εορτή της Αναστάσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ για την πρόσκληση, συνεχάρη την Γερόντισσα Εφραιμία και την αδελφότητα του Μετοχίου για την ένζηλο προσφορά τους στον Έβρο και ευχήθηκε τα δέοντα στο πλήθος των ευλαβών προσκυνητών. Τελειώνοντας σημείωσε την ευεργετική παρουσία του Ιερού Μετοχίου στην περιοχή και τους δεσμούς, που καλλιεργούνται με την Αγιώνυμο Πολιτεία του Άθωνα.

[post_gallery]