Μέτιος: “Οι πολίτες να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας”

Μέτιος: “Οι πολίτες να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας”

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος από τις 16 έως τις 22 Απριλίου, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Η παρουσίαση έγινε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Τερτσούδη, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Δράμας εντεταλμένο για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κώστα Κινατζίδη και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.

Ο κ. Περιφερειάρχης έκανε λόγο στην παρουσίασή του για μια φιλόδοξη διοργάνωση που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δράσεις και ομιλίες ταυτόχρονα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σε συνεργασία με 118 φορείς από ολόκληρη την Περιφέρεια.

«Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, με τον τρόπο που επιλέξαμε να γίνει, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Έχουν προγραμματιστεί δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πιο δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, των νέων.

Ελπίζουμε οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία καθώς πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός της Περιφέρειάς μας. Είναι μια δράση με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα, έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών και βασίζεται στην κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τερτσούδης τόνισε την ανάγκη για μια «ολιστική προσέγγιση της Δημόσιας Υγείας» που δεν αφορά αποκλειστικά μόνο τον άνθρωπο αλλά περιλαμβάνει επίσης τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον. «Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα θέματα της Δημόσιας Υγείας και η μεταλαμπάδευση της ιδέας μας και σε άλλες Περιφέρειες. Το εγχείρημα είναι μεγάλο και θέλουμε τη συμμετοχή των πολιτών», σημείωσε.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης και Καβάλας κ. Μαρκόπουλος καθώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κινατζίδης οι οποίοι παρουσίασαν, ως υπεύθυνοι υλοποίησης των δράσεων, τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ευχαριστώντας τους συνεργαζόμενους φορείς.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Γεωργίου παρουσίασε τις θεματικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 19-21 Απριλίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ