Διδυμότειχο: Ψήφισμα για τη συνεχιζόμενη αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών απ’ τους Τούρκους

Διδυμότειχο: Ψήφισμα για τη συνεχιζόμενη αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών απ’ τους Τούρκους

Πρόταση ψηφίσματος για την συνεχιζόμενη αιχμαλωσία στις φυλακές της Αδριανούπολης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους, κατέθεσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου η επικεφαλής του συνδυασμού “ΒΗΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ” Βάγια Καραφείζη. 

Με την πρόταση συμφώνησαν όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, αλλά δεν ψηφίστηκε αμέσως, γιατί ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης (με τη γνωστή ευθυνοφοβία του) ζήτησε να υπάρξει πρώτα ερώτημα προς το υπουργείο Εξωτερικών, αν προκύπτει κάποιο θέμα σε περίπτωση υιοθέτησης του. 

Το ψήφισμα συγκεκριμένα αναφέρει:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΕ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ!!

Η σύλληψη και κράτηση, ήδη επί 43 μέρες, των δύο στελεχών του Στρατού μας στις φυλακές της Αδριανούπολης είναι  προσβολή και πρόκληση για όλον τον ελληνικό λαό και αρχικά για εμάς τους Εβρίτες.

Ένα καθημερινό συμβάν στη μεθόριο παρέδωσε δύο δικούς μας ανθρώπους όμηρους στη γείτονα και έπληξε την αξιοπρέπεια και τη φιλοτιμία των Ελλήνων, ένστολων και μη.

Η συνεχιζόμενη κράτηση του ανθυπολοχαγού’Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη μας εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούμε στον ακριτικό Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με την γειτονική χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως,  μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν η άλλη πλευρά δίνει όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβουλής.

Καλούμε τις τουρκικές Αρχές να απελευθερώσουν αμέσως τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Καλούμε ταυτόχρονα  τους συμπατριώτες μας να δείξουν έμπρακτα  το ενδιαφέρον τους προς τους δύο στρατιωτικούς μας  που ο στοιχειώδης αυτοσεβασμός μας επιβάλλει.

 

Καλούμε τους πολιτικούς να πράξουν με την δέουσα προσοχή και ταχύτητα σαν να ήταν τα δικά τους παιδιά.’Οπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε η μητέρα του συντοπίτη μας Δημήτρη Κούκλατζη.

Θα ήταν αισχρή ταπείνωση να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτε, σαν να αδιαφορούμε για την τύχη των κρατουμένων,  για την αγωνία των οικογενειών τους και για την τιμή του Στρατού και της Πατρίδας μας.

Καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Το Διδυμότειχο είναι κοντά σας και δεν ξεχνά…

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΕ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ!!

Πρόταση ψηφίσματος από τον συνδυασμό

ΒΉΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Επικεφαλής συνδυασμού

ΚΑΡΑΦΕΪΖΗ ΒΑΓΙΑ