ΗΡΩΑΣ πιλότος: «Είμαστε πάντα έτοιμοι γιατί δεν ξέρουμε τι σκοπεύουν να κάνουν οι απέναντι»(ΒΙΝΤΕΟ)

ΗΡΩΑΣ πιλότος: «Είμαστε πάντα έτοιμοι γιατί δεν ξέρουμε τι σκοπεύουν να κάνουν οι απέναντι»(ΒΙΝΤΕΟ)

«Είμαστε πάντα έτοιμοι γιατί δεν ξέρουμε τι σκοπεύουν να κάνουν οι απέναντι», δήλωνε πριν περίπου ένα μήνα στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΡΤ ο ήρωας πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος, που έχασε τη ζωή του από πτώση του μαχητικού αεροπλάνου.

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του, ενώ συγγενείς και συνάδελφοί του έχουν σπεύσει να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. «Μας κόπηκε το αίμα, όταν το μάθαμε, πιστεύουμε ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα τον δούμε και πάλι» λένε άνθρωποι που γνώριζαν τον αδικοχαμένο πιλότο.

«Εκπλήρωσε τον όρκο του για την πατρίδα και με το παραπάνω» θα πουν συνάδελφοι του Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5, που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.
Το αίσθημα αφοσίωσης στα «θέλω» της πατρίδας ήταν τέτοιου μεγέθους, τόσο για τον Γιώργο όσο και για τους άλλους συναδέλφους του, που είχε να δει την γυναίκα και τα δυο του ανήλικα παιδιά πριν από το Πάσχα. Μάλιστα, τις ημέρες της Ανάστασης ο Γιώργος Μπαλταδώρος βρισκόταν στη Σκύρο, όπου είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους πιλότους από την Τανάγρα λόγω των έκτακτων μέτρων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας εξαιτίας της έντονης κινητικότητας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει για τελευταία φορά με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, λίγες ώρες πριν απογειωθεί για επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών. «Σε αγαπάμε, να προσέχεις και ο Θεός μαζί σου» ήταν οι τελευταίες κουβέντες που άκουσε στο τηλέφωνο από τη σύζυγό του, η οποία περίμενε σε λίγες ημέρες να τον έβλεπε και πάλι.
Στο σπίτι του σμηναγού στην Πετρούπολη επικρατεί πόνος, θλίψη και ένα «γιατί».
Η γυναίκα του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ υπάρχει και γιατρός που την παρακολουθεί. Ήδη, συγγενείς από την Καρδίτσα, που ήταν η καταγωγή του σμηναγού, αλλά και συνάδελφοί του έχουν σπεύσει για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και κυρίως στη σύζυγο και στα δυο του παιδιά.
«Μας κόπηκε το αίμα όταν το μάθαμε. Ακόμη δεν μπορούμε να το χωνέψουμε. Πιστεύουμε ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα τον δούμε και πάλι» λένε συγγενείς του Γιώργου Μπαλταδώρου.
Στο προφίλ που διατηρούσε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δεσπόζει μια φωτογραφία με Μιράζ η οποία έχει δεχθεί τα σχόλια φίλων του στο Facebook, ενώ πολλοί από αυτούς είναι και αυτοί «ιπτάμενοι». Επίσης υπάρχει άλλη μία φωτογραφία από ανέμελες διακοπές του αδικοχαμένου πιλότου.
Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε τον θάνατο του χειριστή του Mirage. Όπως επισημαίνει: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».
Ο άτυχος σμηναγός είχε 940 ώρες πτήσης, ενώ το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν καινούργιο και είχε «γράψει» μόλις 800 ώρες πτήσης.

Είχε μιλήσει στην κάμερα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αεροπορίας μας
Ο άτυχος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που βρήκε τραγικό θάνατο την Πέμπτη κατά την συντριβή του Mirage 2000-5 στη θάλασσα λίγα μίλια από τη Σκύρο, είχε μιλήσει σε εκπομπή της ΕΡΤ.
Το ρεπορτάζ αφορούσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αεροπορίας μας και συγκεκριμένα για την 114 Πτέρυγα Μάχης που φιλοξενεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.
Τόσο σε αυτή όσο και στις υπόλοιπες βάσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας, πιλότοι και μηχανικοί βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για να απογειωθούν σε ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που σημάνει συναγερμός για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν εχθρικά αεροσκάφη.
Πηγή: protothema.gr