Εμφανίστηκε μετά από ένα χρόνο ανυπαρξίας, ο “εξαφανισμένος” Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Εμφανίστηκε μετά από ένα χρόνο ανυπαρξίας, ο “εξαφανισμένος” Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Έβγαλε είδηση η προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της “Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας” από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εμφανίστηκε και μάλιστα μίλησε κιόλας, ο “εξαφανισμένος” επί  ένα χρόνο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Χρήστος Τερτσούδης.

Πέρυσι τον Μάρτιο και μετά την εκλογή του στη θέση του συγχωρεμένου Γιώργου Παυλίδη, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος προχώρησε σε αλλαγές στους Αντιπεριφερειάρχες. Μεταξύ άλλων, όρισε και τον Χρήστο Τερτσούδη, περιφερειακό σύμβουλο και γιατρό στο επάγγελμα αλλά και πρώην δήμαρχο Μεταξάδων, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Οι κακές γλώσσες είπαν τότε, ότι τον… επιβράβευσε επειδή ήταν μεταξύ των Εβριτών συμβούλων που στήριξαν την υποψηφιότητα Μέτιου και όχι του συντοπίτη τους Δημήτρη Πέτροβιτς. Μαζί με τους Σωτήρη Μποταίτη (έγινε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου) και Κώστα Εξακουστό (πήρε και αυτός θέση αλλά στη συνέχεια τον αντικατέστησε ο Μέτιος).

Εδώ και έναν χρόνο όμως, ο κ.Τερτσούδης είναι στην κυριολεξία “ανύπαρκτος”. Επειδή είναι γιατρός και γνωρίζει τα θέματα υγείας, υπήρχε η ελπίδα ότι θα κινηθεί για την ανάδειξη και την επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν όχι μόνο στο νομό Έβρου, αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτός όμως δεν έκανεν όλο αυτό το διάστημα ούτε μια δημόσια παρέμβαση, ούτε μια τοποθέτηση, έστω μια δήλωση για τα ζητήματα που ανέλαβε να διαχειριστεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τεράστιο θέμα της Αυτονομίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενώ μένει στην πόλη και γνωρίζει άριστα το θέμα, δεν συμμετείχε ενεργά ούτε στις συσκέψεις που διοργανώνονταν για να κάνει  προτάσεις και να πάρει θέση, αλλά και δεν βγήκε σε κανένα ΜΜΕ του Έβρου ή πανελλήνιας εμβέλειας για να το αναδείξει. Μετά περίμενε κανείς να ασχοληθεί με τα προβλήματα δημόσιας υγείας των άλλων νομών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ; Γι’ αυτό λοιπόν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, που ξαφνικά… εμφανίστηκε και μίλησε μάλιστα, στην συνέντευξη Τύπου για την “Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας”.