Θα… φάνε καλά στο “Συνέδριο Δικτύου Υγιών Πόλεων”. Έξοδα σίτισης 10.000 ευρώ απ’ το δήμο Διδυμοτείχου

Θα… φάνε καλά στο “Συνέδριο Δικτύου Υγιών Πόλεων”. Έξοδα σίτισης 10.000 ευρώ απ’ το δήμο Διδυμοτείχου

Σε μια εβδομάδα και συγκεκριμένα 20 και 21 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί στο Διδυμότειχο το “14ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου Υγιείς πόλεις”, με τίτλο «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο».

Αν και η ημερομηνία διεξαγωγής του πλησιάζει και αναμένεται να παραστούν 11 δήμαρχοι από διάφορες ελληνικές πόλειες, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, μέχρι τώρα… ουδείς ασχολείται. Όπως συμβαίνει άλλωστε πάντα, ο δήμος Διδυμοτείχου είναι ανύπαρκτος επικοινωνιακά. Δεν έχει λοιπόν υπάρξει η παραμικρή προβολή, αλλά πάντως η συγκεκριμένη διοργάνωση θα στοιχίσει 18.738,72 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Το φοβερό όμως είναι ότι τα περισσότερα χρήματα και συγκεκριμένα οι 10.168 ευρώ, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των συνέδρων. Θα… φάνε καλά δηλαδή, όσοι πάρουν μέρος την Παρασκευή 2ο και το Σάββατο 21 Απριλίου στις εργασίες του συνεδρίου στο Διδυμότειχο. Όπως υποστηρίζει όμως ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, το ποσό δεν είναι και τόσο μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι αφορά 200 άτομα, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εργασίες του 14ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνέδριου του Δικτύου Υγιείς πόλεις. Ακόμα και τόσα αν είναι πάντως, πάλι το ποσό φαντάζει μεγάλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Από τα υπόλοιπα χρήματα, περίπου 3.000 ευρώ θα κοστίσουν τα αναμνηστικά και το ενημερωτικό υλικό, άλλα 1.757 ευρώ τα 1.000 διαφημιστικά έντυπα για την πόλη του Διδυμοτείχου και 1.500 ευρώ η ηχητική κάλυψη του συνεδρίου.

Υπάρχουν και 500 ευρώ για την ενημέρωση των πολιτών από τα ΜΜΕ γύρω από το πανελλήνιας εμβέλειας συνέδριο, τα οποία όπως μάθαμε θα δοθ0ύν όμως μόνο σε ένα τηλεοπτικό κανάλι της Αλεξανδρούπολης, για να προβάλλει στα δελτία ειδήσεων του ένα με δυο ρεπορτάζ. Για τόσο μεγάλη προβολή ενός συνεδρίου που θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για ανάδειξη της πόλης.

Πατούλης(με Πατούλαινα) και άλλοι 10 δήμαρχοι

Στο συνέδριο πάντως θα παραστούν και θα μιλήσουν κυρίως στελέχη δήμων που ανήκουν στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων και μόνο 11 συνολικά δήμαρχοι, με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο ΕΔΔΥΠΠΥ και φυσικά της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού(ΕΛΙΤΟΥΡ). Μαζί του έχει διαβεβαιώσει τον κ.Πατσουρίδη ότι θα έρθει και η σύζυγος του, η γνωστή… Πατούλαινα, που απασχολεί τα ΜΜΕ της Αθήνας πολλές φορές με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της.

Οι υπόλοιποι δήμαρχοι θα είναι: Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας Αντιπρόεδρος Α’ ΔΣ ΕΔΔΥΠΠΥ, Γεράσιμος Δαμουλάκης: Δήμαρχος Μήλου, Νίκος Μπάμπαλος, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής,  Ιωάννης Καραγιάννης: Δήμαρχος Λαγκαδά, Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Πρόεδρος Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Ιωάννης Μαυρομάτης Δήμαρχος Θερμαϊκού, Χρήστος Παππούς, Δήμαρχος Φυλής και Άνω Λιοσίων, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτης, Νίκος Ζενέτος, Δήμαρχος Ιλίου, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, Δήμαρχος Νέστου