Μέτιος: “Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών με την ένταξη στο ΕΣΠΑ”

Μέτιος: “Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών με την ένταξη στο ΕΣΠΑ”

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του νέου Λυκείου Φερών, το οποίο βέβαια αναμένεται να είναι έτοιμο στην καλύτερη περίπτωση το 2021 για να στεγάσει τους μαθητές, θεωρεί ότι ξεκίνησε με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ο Περιφερεριάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε στις Φέρες, ο κ.Μέτιος ανακοίνωσε την ένταξη της κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020. Αυτό έγινε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φερών με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ανακοινώνεται από τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας κ Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο η ένταξη της κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών στο ΕΣΠΑ, προυπολογισμού 2.900.000€

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Donnerstag, 12. April 2018

Παρόντες στησυνέντευξη Τύπου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νίκος Γκότσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Κουκουρ βας, ενώ τη συνέντευξη παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από το Λύκειο Φερών.

Η κατασκευή του νέου Λυκείου στις Φέρες, η οποία υποβλήθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έρχεται να καλύψει τις σχολικές ανάγκες του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς η λειτουργία του σχολείου γίνεται σήμερα σε λυόμενα προκατασκευασμένα κτίσματα στον αύλειο χώρο του υπάρχοντος Λυκείου, το οποίο έχει κριθεί επικίνδυνο.

Το νέο Λύκειο θα είναι ένα σύγχρονο διώροφο κτίριο 1.262 τ.μ., που μαζί με τους εξωτερικούς χώρους θα έχει συνολική επιφάνεια 2.519 τ.μ., δυναμικότητας 150 μαθητών και θα διαθέτει όλους τους απαραίτητους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης για την ένταξη του έργου "Κατασκευή νέου λυκείου Φερών" στο ΕΣΠΑ 2014-2020, προυπολογισμού 2.900.000€

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Donnerstag, 12. April 2018

Με αφορμή την ανακοίνωση για το νέο Λύκειο Φερών, ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας τριών νέων έργων που αφορούν στην Παιδεία:

  1. Νέο κτίριο για το 1ο και 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

Το έργο, προϋπολογισμού 1.375.000 ευρώ, αφορά στην ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου, συνολικής δυναμικότητας 75 μαθητών, που θα στεγάσει το 1ο και το 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, τα οποία σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα στο ισόγειο πολυκατοικιών με ανεπαρκείς υποδομές. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο όπου βρίσκονται σήμερα το 1ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.