Ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, την οποία θεωρεί πολύ σημαντικό γεγονός για την τοπική και την περιφερειακή ανάπτυξη, έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε χθες με τους ξένους ανταποκριτές. 

Συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε ότι: “Πρώτη προτεραιότητα του σχεδίου μας είναι η δημιοργία δουλειών μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων. Μέσα από ένα τσουνάμι ιδιωτικών επενδύσεων και εισροής κεφαλαίων στη χώρα. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία, ξεκινώντας από ένα επενδυτικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων με συγκεκριμένη άποψη για τις εταιρείες τις οποίες διαχειρίζεται σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο. Και με μια λογική ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται, όχι μόνο για να εισπράξει το κράτος χρήματα, αλλά για να αυξηθεί και η ανταγωνιστικότητα της ίδιας της οικονομίας και να έρθουν στη χώρα κεφάλαια που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

Υπάρχουν, π.χ. στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ επενδύσεις που μπορεί να μη φέρουν πάρα πολλά χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο. Αναφέρομαι, π.χ., στα περιφερειακά λιμάνια. Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το λιμάνι Ηγουμενίτσας, οι ιαματικές πηγές. Δεν περιμένω ότι το κράτος θα λύσει το δημοσιονομικό του πρόβλημα, εκχωρώντας σε ιδιώτες αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Θεωρούμε όμως ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για την τοπική και την περιφερειακή ανάπτυξη να έχουμε ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν, επιτέλους, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και να τα εντάξουν σε μια συνολική εθνική στρατηγική αλλαγών για τη χώρα.

Πηγή: euro2day.gr