Ελπίδες ότι τελειώνει η φυλάκιση των δύο στρατιωτικών άφησε ο Γιλντιρίμ στον Τσίπρα

Ελπίδες ότι τελειώνει η φυλάκιση των δύο στρατιωτικών άφησε ο Γιλντιρίμ στον Τσίπρα

Ελπίδες ότι τελειώνει η περιπέτεια της φυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, φέρεται να άφησε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι… διαρροές που έγιναν απ’ το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την συζήτηση των δύο Πρωθυπουργών. 

«Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» φέρεται να δήλωσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Τούρκος ομόλογός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη, μετά την πτώση του μοιραίου Mirage 2000-5 που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα Σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο.


“Κλειδί” οι γκιουλενιστές

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί να κρατά ενήμερο τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τη συνεργασία των δυο χωρών για την εξάρθρωση του δικτύου των Γκιουλενιστών στους οποίους η Άγκυρα εντάσσει και τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Αυτό το στοιχείο ίσως και να αποτελεί το “κλειδί” για τις εξελίξεις, αφού μπορεί τους 8 στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο να μην τους επιστρέφουμε πίσω, μια και η Δικαιοσύνη απέρριψε τις τουρκικές αιτήσεις, αλλά γκιουλενιστές που κατέφυγαν στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουμε ούτε τα ονόματα τους, κανείς δεν αποκλείεει να χρησιμοποιηθούν σε πιθανή… ανταλλαγή.

Επίσης, δεν πρέπει μάλλον να θεωρηθούν τυχαίες κάποιες δηλώσεις από την κυβερνητική πλευρά, όπως του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τον θάνατο του Έλληνα πιλότου ίσως προβεί σε κάποια κίνηση καλής θέλησης και δώσει εντολή στην τουρκική Δικαιοσύνη, την οποία ως γνωστόν εκλέγχει πλήρως, να αποφυλακίσει τους Άγγελο μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Επισπεύδοντας τις δικαστικές διαδικασίες και φυσικά σταματώντας την φυλάκιση τους. Μακάρι…
Πηγή: skai.gr