Μιχαηλίδης: Γι’ αυτούς τους λόγους δεν συμμετέχω στη σύσκεψη Λαμπάκη με τον Δαγλή Γιασάρ

Μιχαηλίδης: Γι’ αυτούς τους λόγους δεν συμμετέχω στη σύσκεψη Λαμπάκη με τον Δαγλή Γιασάρ

Τους λόγους που τον αναγκάζουν να μην συμμετέχει στην σύσκεψη που οργανώνει ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης την Δευτέρα με τον  Δαγλή Γιασάρ, Πρόεδρο του “Συλλόγου Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα και με μητρική γλώσσα την ΤΟΥΡΚΙΚΗ” για θέματα της οδού Άβαντος, εξηγεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλος Μιχαηλίδης,

Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο κ.Μιχαηλίδης που είχε εκδώσει και ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ τους χειρισμούς του κ.Λαμπάκη στο συγκεκριμένο θέμα, μια και υπάρχει κίνδυνος από δημοτικό να εξελιχθεί σε ΕΘΝΙΚΟ και σε μια κρίσιμη συγκυρία, αναφέρει:

“Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, οφείλω δημόσια να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους ΔΕΝ θα παραβρεθώ στην ευρεία σύσκεψη που διοργανώνουν την Δευτέρα στις 7μμ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, οι κ. Λαμπάκης και Δαγλή Γιασάρ (πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα και με μητρική γλώσσα την ΤΟΥΡΚΙΚΗ):


1ον τα προβλήματα της συνοικίας της οδού Τέρμα Άβαντος, τα οποία τα έχουμε αναδείξει επανειλημμένα ως δημοτική παράταξη, δεν λύνονται με τέτοιους είδους συσκέψεις αλλά με καθαρά αυτοδιοικητικού χαρακτήρα διαχείριση, με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, στοχευμένες μελέτες και πηγές χρηματοδότησης από ειδικά Ευρωπαϊκά προγράμματα.
2ον δεν έχει προηγηθεί καμία προσυνεννόηση μεταξύ του δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων για την ατζέντα μιας τέτοιας συνάντησης, την οποία έχει αιτηθεί εγγράφως ο κ. Δαγλή Γιασάρ.
3ον πιστεύω πως κάτι τέτοιο και με τον τρόπο που γίνεται, όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει.
4ον με καλεσμένους 36 εκπροσώπους φορέων από τον κ.Λαμπάκη, δεν μπορεί να γίνει εξ´ αντικειμένου καμία σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση.
5ον οι τελευταίες σοβαρές παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή, είχαν χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013, στην κατηγορία πράξης: «Ολοκληρωμένα σχέδια για την ένταξη των ΡΟΜΑ και πληθυσμών που διαμένουν σε ιδιαίτερα υποβαθμισμένους οικισμούς».
6ον ο κ.Δαγλή Γιασάρ πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα και με μητρική γλώσσα την ΤΟΥΡΚΙΚΗ, αναφέρεται συνεχώς δημόσια για ύπαρξη μειονότητας στην Αλεξανδρούπολη, με πρόσφατη δηλώσή του μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
7ον ο κ.Δαγλή Γιασάρ είναι διαχειριστής διαδικτυακής ομάδας σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρεται η Αλεξανδρούπολη ως Dedeağaç, ενώ σε διάφορα δημοσιεύματα και σχόλια στην ομάδα αυτή παρουσιάζονται χάρτες της περιοχής μας επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σχολιασμούς και αναφορές που μόνο απαρατήρητα δε μπορούν να περάσουν.


8ον ο κ. Δαγλή Γιασάρ με πρόσφατες δηλώσεις του, σκοπεύει να είναι ο κομιστής «φακέλου» στην Αθήνα που θα τεθεί υπόψη κυβερνητικού κλιμακίου του οποίου θα προΐσταται υπουργός της κυβέρνησης και θα αφορά τα προβλήματα που απασχολούν τους μουσουλμάνους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και
9ον οι εμπνευστές αυτής της σύσκεψης (μεταξύ των οποίων και ο κ.Λαμπάκης) έχουν μοναδικό σκοπό να μετατρέψουν ένα καθαρά αυτοδιοικητικό ζήτημα μια υποβαθμισμένης περιοχής, σε ΕΘΝΙΚΟ, χωρίς συγκεκριμένο λόγο και αιτία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑ.Σ.Α: Επιπόλαιοι και επικίνδυνοι χειρισμοί του κ.Λαμπάκη για τον οικισμό της οδού Τέρμα Άβαντος

*Εξαιρώ από τους ανωτέρω λόγους, το γεγονός πως ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕΔ/ΑΜΘ), έλαβα πρόσκληση για την συμμετοχή μου σε διοικητικό συμβούλιο την ίδια ακριβώς ημέρα στις 14:00 στην Κομοτηνή!
Επίσης με την ίδια ιδιότητά μου έχω κληθεί να συμμετέχω στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (Κ.Ε.Δ.) νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας στην Αθήνα!
Η εσπευσμένη Γ.Σ. οφείλεται στην επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά τις καθοριστικές για την Αυτοδιοίκηση αλλαγές του «Καλλικράτη».