Βρίσκουν τρόπους και περνούν απ’ τον φράχτη του ΄Εβρου πρόσφυγες και λαθρομετανάστες

Βρίσκουν τρόπους και περνούν απ’ τον φράχτη του ΄Εβρου πρόσφυγες και λαθρομετανάστες

Τριπλασιάστηκαν οι προσφυγικές και λαθρομεταναστευτικές ροές τον Μάρτιο του 2018 στο νομό Έβρου, σε σχέση με τον προηγούμνεο μήνα Φεβρουάριο, με βάση τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας που σας παρουσιάσαμε. Κι όλα αυτά, με τον ποταμό Έβρο πλημμυρισμένο και τον κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους αυξημένο, για όσους επιχειρούν να περάσουν απ’ την Τουρκία στην Ελλάδα. 

Οι πληροφορίες όμως του Evros-news.gr, αναφέρουν ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Ούτε οι δεκάδες πρόσφυγες και λαθρoμετανάστες κάθε ηλικίας, που εμφανίζονται μέσα στα παρέβρια χωριά και περιμένουν από τους αστυνομικούς να τους συλλάβουν, για να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα και να φύγουν με λεωφορεία και τρένα για Θεσσαλονίκη. Κυρίως στη Νέα Βύσσα  ή στο Πραγγί και το Πύθιο, οι κάτοικοι λένε πως είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο η συγκεκριμένη παρουσία.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, όσοι επιχειρούν να έρθουν από την Τουρκία, έχουν βρει τρόπους για να περνούν τον περιβόητο φράχτη των 12 χιλιομέτρων στην περιοχή Καστανεών και Νέας Βύσσας, που λειτουργεί αποτρεπτικά για τα μεγάλα κύματα προσφύγων και λαθρομεταναστών. Είτε βάζουν μεγάλα… δέρματα πάνω στα αγκαθωτά σύρματα και με σκάλες ανεβαίνουν και περνούν από το τουρκικό στο ελληνικό έδαφος ή κατάφεραν ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του φράχτη. Γιατί τα μικρά παιδιά για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να τα περνούν πάνω από τον ψηλό φράχτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς ο Έβρος μετατράπηκε και πάλι σε «πέρασμα» προσφύγων και μεταναστών

Υπάρχουν βέβαια κάμερες, αλλά από την στιγμή που αποχώρησαν οι δυνάμεις της FRONTEX και οι αστυνομικοί δεν επαρκούν, δεν μπορεί όλη αυτή η απόσταση των 12 χιλιομέτρων του φράχτη να ελεγχθεί. Ακόμα και αν ενισχύθηκαν οι στρατιωτικές περιπολίες μετά την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους αρχές Μαρτίου.

Από την στιγμή λοιπόν που βρίκσκουν ειδικά και εύκολα… περάσματα, είναι δεδομένο ότι όσο βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες και είναι παράλληλα πιο εύκολη η διάβαση το ποταμού, θα αυξάνεται ο αριθμός των προσφυγικών και λαθρομεταναστευτικών ροών προς το νομό Έβρου. Κι ελπίζουμε να μην έχουν δοση αλήθειας τα σενάρια για πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει στρατόπεδα φιλοξενίας στο νομό μας,, ώστε να μην πηγαίνουν προς τη Θεσσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνδυνος να στήσει η Κυβέρνηση σκηνικό Ειδομένης στον Έβρο;- Κατά κύματα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες