Ξεκίνησε η συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ξεκίνησε η συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, απ’ τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, ξεκίνησε η συνεργασία τους  

Την χαρά του για την συνεργασία, εξέφρασε ο Περιφερεριάρχης κ.Μέτιος λέγοντας ότι “η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις δομές του Οργανισμού να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε περισσότερο το έργο του καθενός”. Συνέχιζε αναφέροντας “η κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την χώρα μας δημιουργεί πολλά οικονομικά προβλήματα σε οικογένειες. Οι δαπάνες που υπάρχουν για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι οι λιγότερες, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ, για την προστασία των παιδιών, για την κοινωνική πρόνοια προς τις οικογένειες”.

Με αυτήν την υπογραφή θα στηρίξουμε ακόμα καλύτερα αυτό που κάνει η Περιφέρεια, είπε ο κος Γιαννόπουλος, κάνοντας γνωστό ότι ήδη ο Οργανισμός στηρίζει παιδιά στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. “Ανταποκρινόμαστε σε ιατρικές ανάγκες και προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε οικογένειες που έχουν  πρόβλημα. Επίσης έχουν  γίνει πολλές ενέργειες σχετικά με την προληπτική ιατρική με κατά τόπους Δήμους και νοσοκομεία. Με αυτήν την συνεργασία αυτό που θέλουμε είναι να γίνουμε ένας παίκτης σε αυτό το καλό παιχνίδι για τα παιδιά, με την συμμετοχή μας σε πολλές δράσεις”. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει κατά καιρούς συνάψει συνεργασίες και με άλλες Περιφέρειες ανά την χώρα.

Εθνική Γραμμή SOS 1056 και Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης 116111 είναι τα δύο χρήσιμα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν, καθημερινά και για όλο το 24ωρο οι πολίτες, υπενθύμισε ο κος Γιαννόπουλος “μπορούν όλοι οι πολίτες να τηλεφωνήσουν σε αυτές τις γραμμές και εμείς σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίας να μπορούμε να επικοινωνούμε προκειμένου τα Σαββατοκύριακα, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και όλες τις αργίες που οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν, να μην υπάρξει κάποιο περιστατικό που να μην μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε”.

Μάλιστα παρέθεσε και το παράδειγμα ενός 8χρονου κοριτσιού που ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου έμεινε μόνο του, χωρίς επιμέλεια ανηλίκου, όταν η μητέρα του μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ψυχιατρική κλινική. Ο γιατρός της περιοχής ενημέρωσε τη γραμμή SOS 1056 και με τη σειρά του το “Χαμόγελο του Παιδιού” κινητοποίησε εισαγγελέα και αστυνομία και το κοριτσάκι βρέθηκε σε ασφαλές περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού επισήμανε προς όλους “είναι εύκολο κάποιες φορές να καταγγέλλουμε για ανεπάρκειες, όμως είναι δύσκολο – αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε – είναι να στηρίξουμε τους θεσμούς για να λειτουργούν καλύτερα”.

Με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας το “Χαμόγελο του Παιδιού” θέτει στην διάθεση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ υπηρεσίες του Οργανισμού, όπως στον τομέα της προληπτικής ιατρικής με τις κινητές μονάδες. “Ερχόμαστε για να συμπληρώσουμε το έργο σας και αν εσείς κάνετε κάποια πράγματα πολύ σημαντικό, αν βάλουμε κι εμείς το πετραδάκι μας θα γίνουν ακόμα πιο σημαντικά”, τόνισε ο πρόεδρος κος Γιαννόπουλος.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας θα δώσει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στον Οργανισμό “Χαμόγελο του Παιδιού” τη δυνατότητα να διοργανώσουν από κοινού δράσεις, προγράμματα και παρεμβάσεις, να μοιραστούν τεχνογνωσία, να αξιοποιήσουν εξοπλισμό και να στηρίξουν αμοιβαία το έργο που επιτελούν στον τομέα της προστασίας των παιδιών, της προαγωγής της υγείας τους και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα παιδικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Συμεωνίδου

Πηγή: xronos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*