Ο διορισμός της αδερφής του Λαμπάκη, έφερε… πολύ κοντά Μέτιο και δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Ο διορισμός της αδερφής του Λαμπάκη, έφερε… πολύ κοντά Μέτιο και δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Τον τελευταίο καιρό, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, έχουν έρθει… πολύ κοντά και συχνά βλέπουμε να παρίστανται σε εκδηλώσεις ή συνεντεύξεις, όπου ο ένας πλέκει το εγκώμιο του άλλου.

Θα έλεγε κανείς βέβαια, πως αυτό είναι φυσιολογικό, μια και μιλάμε για τον Περιφερειάρχη της ΑΜ-Θ και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) της ίδιας Περιφέρειας. Μόνο που όλα αυτά δεν συνέβαιναν πριν τον Φεβρουάριο, αφού οι σχέσεις τους ήταν καθαρά τυπικές. Το καθοριστικό σημείο που άλλαξε τα δεδομένα στις σχέσεις Μέτιου-Λαμπάκη, ήταν η απόφαση του πρώτου να διορίσει την Σοφία Λαμπάκη, αδερφή του δημάρχου, νέα πρόεδρο της ΔΕΣΜ-ΟΣ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜμΕ Οικονομική – Συμβουλευτική) Α.Μ.Θ.

Πρόκειται για μια εταιρεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που έχει στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάληψη  και διαχείριση, ως ενδιάμεσου φορέα, εθνικών κοινοτικών και των διαθρωτικών ταμείων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό κυρίως των ΜμΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εταιρεία μάλιστα διαχειρίστηκε μια σειρά δράσεων, που οδήγησε στην έγκριση προς χρηματοδότηση 1.863 επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων που αγγίζει τα 187 εκ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη επιλογή του Χρήστου Μέτιου, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και απορίες όχι μόνο στον Έβρο, αλλά και σε όλη την Θράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, υπήρξαν κα αντιδράσεις μέσα από την ίδια την παράταξη Μέτιου, από συναδέρφους του εκ Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Κομοτηνής. “Χάθηκαν τόσοι πετυχημένοι επαγγελματικά περιφερειακοί σύμβουλοι ή επιχειρηματίες με θεσμικό ρόλο από τους άλλους νομούς, που γνωρίζουν μάλιστα πολύ καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο, για να πάρουν τη θέση που κατείχε ως τώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης; Έπρεπε να μπει η αδερφή του Λαμπάλη”, σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

Πέρα από τα… τοπικιστικά ενδεχομένως κίνητρα τους, όλοι πάντως αναρρωτιούνταν και μάλιστα… φωναχτά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, πως ο Περιφερειάρχης αποφάσισε να ορίσει Πρόεδρο, ένα πρόσωπο που μόνο πετυχημένες επαγγελματικές επιλογές και διαχείριση δεν έχει να επιδείξει, με βάση όσα πληροφορήθηκαν από την Αλεξανδρούπολη. Γιατί μπορεί η κ.Λαμπάκη να εκλέχθηκε απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά απ’την στιγμή που η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει την πλειοψηφία με τα 8 μέλη που διορίζει ο εκάστοτε επικεφαλής της, μπορεί να επιβάλλει όποιον Πρόεδρο θέλει. Άρα διορίστηκε ουσιαστικά.

Το πρόστιμο της Περιφέρειας σε επιχείρηση της νέας Προέδρου

Αρκετοί μάλιστα θυμήθηκαν και το πρόστιμο που είχε επιβάλλει η Περιφέρεια, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το 2015, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, στην εκτυπωτική εταιρεία της κ.Σοφίας Λαμπάκη “Anglo Hellenic Εκδόσεις”, για μια σειρά από παραβάσεις που αφορούσαν την λειτουργία της. Μάλιστα η απόφαση είχε αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδειχθεί στην ιστοσελίδα pamemprosta.org που ασχολούνταν με αυτοδιοικητικά θέματα, με τον τίτλο:  “Πρόστιμο από την ΠΕ Έβρου και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς στην “Anglo Hellenic Εκδόσεις” της κ. Σοφίας Λαμπάκη”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Πρόστιμο από την ΠΕ Έβρου και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς στην “Anglo Hellenic Εκδόσεις” της κ. Σοφίας Λαμπάκη

Η κ.Λαμπάκη μπορεί να εκλέχθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Επιμελητηρίου Έβρου, όμως  είναι γνωστό σε όλους στην Αλεξανδρούπολη, πως εκτός της σημαντικής βοήθειας από τον δήμαρχο αδερφό της, έγινε το ίδιο και από ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σημαντικό ρόλο στις εκλογές του Επιμελητηρίου και να στηρίξουν οποιαδήποτε υποψηφιότητα.

Η εξήγηση λοιπόν στην επιλογή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, είναι πως αυτή έγινε με καθαρά πολιτικούς, για να μην πούμε… μικροπολιτικούς λόγους. Να εξασφαλίσει δηλαδή την στήριξη και την βοήθεια του Βαγγέλη Λαμπάκη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γι’ αυτό λοιπόν, ενώ κατά το παρελθόν και μάλιστα το πρόσφατο, όλοι γνωρίζουν πως υπήρχαν σημεία διαφωνίας τους, παράλληλα Μέσα Ενημέρωσης του Έβρου που… υμνούσαν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης “έκραζαν” άγρια τον Μέτιο και παρασκηνιακά ο κ.Λαμπάκης μόνο θετικά δεν αναφέρονταν για τον Περιφερειάρχη, ξαφνικά έγιναν “κολλητοί”. Μιλούν κολακευτικά έως αποθεωτικά ο ένας για τον άλλον, όπως συνέβη και στην πρόσφατη ανακοίνωση για ένταξη κατασκευής  του νέου λυκείου Φερών στο ΕΣΠΑ.

Υ.Γ1: Ας ρωτήσει ο κ.Μέτιος κάποιους πρώην(βάλτε όποια ιδιότητα θέλετε σε αυτό), πως ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ενώ παρίστανε τον φίλο τους, την κρίσιμη στιγμή τους… πούλησε και στήριξε τους εσωκομματικούς αντιπάλους. Θα καταλάβει πως το ίδιο ενδεχομένως να κάνει και με χαρακτηριστική ευκολία και με αυτόν.

Υ.Γ2: Να μην αποκλείει επίσης , ο ίδιος ο Βαγγέλης Λαμπάκης, αν διαπιστώσει ότι τον ευνοούν οι συνθήκες, να θέσει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης ή να στηρίξει άλλον “κολλητό” του απ’ τον Έβρο, ο οποίος την ίδια στιγμή που αποκλείει υποψηφιότητα για Βουλή ή δήμο, με την Περιφέρεια δεν το διαψεύδει το ίδιο κατηγορηματικά. Ούτε αυτός, ούτε οι κοινοί φίλοι που έχει με τον Λαμπάκη, κάποιοι εκ των οποίων έχουν θεσμικούς ρόλους στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι του Έβρου και μπορούν να παίξουν… παρασκηνιακό ρόλο και να κινήσουν  τα νήματα στο συγκεκριμένο θέμα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*