Βασίλης Βασιλειάδης (Αλεξανδρούπολη-αγρότης) για ΤΑΡ: «Φυτέψαμε τους σπόρους για ένα καλύτερο αύριο»

Βασίλης Βασιλειάδης (Αλεξανδρούπολη-αγρότης) για ΤΑΡ: «Φυτέψαμε τους σπόρους για ένα καλύτερο αύριο»

Με μια σειρά από ιστορίες απλών ανθρώπων με τον τίτλο “ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”, τα στελέχη του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ παρουσιάζουν τον τρόπο που το πέρασμα του από την περιοχή τους, επηρέασε τη ζωή τους. Ένας από αυτούς είναι και ο αγρότης Βασίλης Βασιλειάδης από την Αλεξανδρούπολης.

Λέει χαρακτηρισρικά ο κ.Βασιλειάδης: “Είμαι αγρότης. Έχω χωράφια και καλλιεργώ τη γη, αυτό είναι το επάγγελμά μου. Μία μέρα, μας ενημέρωσαν ότι θα περάσει ο αγωγός από τα χωράφια μας. Αρχίσαμε με τα σημάδια στα χωράφια. Όλα ήταν πολύ οργανωμένα και κυρίως ασφαλή.

Το πιο σημαντικό είναι ότι μετά το έργο, τα χωράφια μου δεν έμειναν στο έλεος του Θεού. Πέρασε ο αγωγός και άντε γεια σας, δηλαδή.

Το αντίθετο. Ήρθαν γεωπόνοι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πήραν δείγματα από το χώμα και τα ανέλυσαν. Μετά, μου πρότειναν τι να καλλιεργήσω, ώστε το χωράφι μου να είναι και πάλι γόνιμο. Έμαθα λοιπόν για τις εναλλακτικές καλλιέργειες και τι χρειάζεται για να πετύχω το μέγιστο της παραγωγής. Γι’ αυτό και στο χωράφι που είχα βαμβάκι, έβαλα τριφύλλι και στο άλλο που είχα σιτάρι, έβαλα τομάτες, αφού ήταν πολύ γόνιμο.

Για μένα, το έργο μπορεί να τελείωσε και να με αποζημίωσε, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Επηρέασε τον τρόπο ζωής μου και με γέμισε γνώσεις.

Τελικά, όταν ένα τέτοιο έργο περνάει από μια περιοχή, την αναβαθμίζει και σίγουρα μας βελτιώνει. Βλέπεις πώς δουλεύουν οι άνθρωποι και προσανατολίζεσαι, λες έτσι πρέπει να δουλεύω κι εγώ. Καλό είναι λοιπόν να γίνονται συνέχεια τέτοια έργα”.