Προκλητικός Δαγλή Γιασάρ: “Πολύ λίγα μας ενώνουν. Υπερτερούν οι διαφορές στην θρησκεία, την καταγωγή”!!!

Προκλητικός Δαγλή Γιασάρ: “Πολύ λίγα μας ενώνουν. Υπερτερούν οι διαφορές στην θρησκεία, την καταγωγή”!!!

Την στιγμή που ο δήμος Αλεξανδρούπολης συγκάλεσε χθες σύσκεψη φορέων για να γίνει ανοιχτή συζήτηση με αντικείμενο όλα τα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τον οικισμό επί της οδού Άβαντος, ο Δαγκλή Γιασάρ, Πρόεδρος του “Αθλητικού και Πολιτιστικού σωματείου “Αλληλεγγύη Ανάπτυξη” Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα Τούρκικα”, εμφανίστηκε προκλητικός.

Προσπαθώντας να αναδείξει τα υπαρκτά προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής, τόνισε ότι είναι πολύ λίγα τα κοινά στοιχεία που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτόν και όσους βρίσκονταν στην αίθουσα, αφού υπερτερούν οι διαφορές στην θρησκεία, την καταγωγή(!!!), τις πολιτικές πεποιθήσεις. Είναι γνωστό ότι αυτός και όσοι μένουν στην περιοχή της οδού Άβαντος είναι μουσουλμάνοι, αλλά παράλληλα τους χαρακτήρισε και διαφορετικής καταγωγής από τους Έλληνες συμπολίτες του. Δεν είναι δηλαδή Έλληνες; Τί ακριβώς είναι; “Απόγονοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας”, όπως υποστηρίζει άλλες φορές για τον εαυτό του αποκαλώντας μάλιστα και την Αλεξανδρούπολη  (Dedeagaç);

Αν κοιταχτούμε όλοι μεταξύ μας σε αυτή την αίθουσα και ψάξουμε να βρούμε κοινά στοιχεία για όλους μας, είναι πολύ λίγα. Υπερτερούν οι διαφορές. Είτε στην θρησκεία, είτε στην καταγωγή(!!!), είτε στις πολιτικές πεποιθήσεις. Υπάρχουν όμως λίγα, που είναι σημαντικά και μας ενώνουν”.

Δυστυχώς όλοι κάθονταν και άκουγαν τον κ.Δαγκλή, γνωστό στέλεχος του κόμματος του Γιωργάκη Παπανδρέου και τώρα του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τον Απόστολο Φωτιάδη στον δήμο Αλεξανδρούπολης και δεν αντέδρασαν. Μόνο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά διαφώνησε έντονα και ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με όσα ισχυρίστηκε και ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν. Της… βγάζουμε το καπέλο εμείς που από το Evros-news.gr της έχουμε ασκήσει πολύ σκληρή κριτική πολλές φορές. Δεν άφησε τουλάχιστον αναπάντητες τις προκλητικές αναφορές του συγκεκριμένου προσώπου.

Όλοι οι άλλοι που βρίσκονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μεπρώτο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη που συγκάλεσε την σύσκεψη θέλοντας να δείξει λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές ότι τον… έπιασε ο πόνος για τα προβλήματα του οικισμού, σφύριζαν δυστυχώς αδιάφορα. Άκουγαν έναν Έλληνα πολίτη που συχνά επικαλείται ότι κατάγεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, να λέει πως είναι πολύ λίγα τα κοινά στοιχεία που έχει με τους Έλληνες συμπολίτες του Αλεξανδρουπολίτες και το πέρασαν στο ντούκου.

Προφανώς θα σκέφθηκαν ότι πλησιάζουν εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν ήθελαν να γίνουν δυσάρεστοι στους μουσουλμάνους της οδού Άβαντος και τον κ.Δαγκλή που επηρεάζει αρκετούς από αυτούς, έχοντας το μυαλό τους τις ψήφους. Με οποιονδήποτε ρόλο και αν τις διεκδικήσουν.

Δυστυχώς…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*