Σήκωσαν φωτογραφίες των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο Ευρωκοινοβούλιο

Σήκωσαν φωτογραφίες των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο Ευρωκοινοβούλιο

Λίγο πριν από την έναρξη της απογευματινής ψηφοφορίας, Έλληνες ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν εντός της αίθουσας στο Ευρωκοινοβούλιο, κρατώντας φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή τους από τις τουρκικές αρχές άνευ βάσιμων κατηγοριών, όπως λένε.

«Ελευθερώστε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς» ανέφεραν τα χαρτιά που κρατούσαν στα χέρια τους οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Μαζί είχαν και τις φωτογραφίες του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

«Δράση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, λίγες ώρες πριν την συζήτηση στην Oλομέλεια του ΕΚ: Το κοινό ψήφισμα που θα εγκριθεί την Πέμπτη ζητά την άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Κόλαφος για τις τουρκικές αρχές!», έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τι θα συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο

Η στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα έχει τοποθετηθεί από πλευράς των ευρωβουλευτών σε ευρωπαϊκή κλίμακα καθώς θίγει το θέμα των παραβάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Έχουν κατατεθεί προτάσεις ψηφίσματος οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη (19.04.2018).

Το γενικότερο κλίμα δείχνει ότι το σύνολο της ευρωβουλευτικής κοινότητας στηρίζει την Ελλάδα και καταγγέλλει τη στάση της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ