ΕΕΒΟΠ: Απαιτούμε η Σχολή Διαιτολογίας-Διατροφολογίας να έρθει στην Ορεστιάδα, όπως είχε αποφασιστεί

ΕΕΒΟΠ: Απαιτούμε η Σχολή Διαιτολογίας-Διατροφολογίας να έρθει στην Ορεστιάδα, όπως είχε αποφασιστεί

Την ξεκάθαρη θέση της ότι η  Σχολή Διαιτολογίας  και Επιστήμης τροφίμων πρέπει να ιδρυθεί στην Ορεστιάδα, όπως είχε αποφασιστεί πριν ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2017, επισημαίνει η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και Περιφερείας(ΕΕΒΟΠ) με ανακοίνωση που εξέδωσε.    

Σε αυτή μάλιστα αφήνει αιχμές για τον ρόλο αυτοδιοικητικού από τον Έβρο, ο οποίος εντάσσει στην προεκλογική του ατζέντα την “αρπαγή” του συγκεκριμένου τμήματος από την Ορεστιάδα και την μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη. Ποιόν “φωτογραφίζει” καταλαβαίνει εύκολα οποιοσδήποτε. Τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, που αναφέρει άλλωστε ονομαστιά μαζί  με τον πρυτανεύοντα κ.Τουλουπίδη. Η ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Χρήστος Τσομπανίδης αναφέρει:

“Στην πρόσφατη  συνεδρίαση της ΠΕΔ, που τη σύγκλισή της ζήτησε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, διαφάνηκε δια στόματος του πρυτανεύοντος κ.Τουλουπιδη (συνεπικουρούμενος από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης),  ότι αυτό που καιρό τώρα  κυκλοφορεί σαν  φήμη, είναι μάλλον πραγματικότητα.  Ότι δηλαδή  ακυρώνεται η απόφαση της συγκλήτου του ΔΠΘ του Απριλίου του 2017, με την οποία είχε αποφασισθεί η ίδρυση του νέου τμήματος Διαιτολογίας  και Επιστήμης τροφίμων   στην  Ορεστιάδα, και ότι η πρότασή  του για την έδρα του τμήματος προς τον υπουργό Παιδείας  στη νέα προγραμματισμένη συνάντησή τους  στις 24 Απριλιου 2018 , θα έχει  «Ακαδημαϊκά» κριτήρια, με ότι αυτό σημαίνει.

Στο εύλογο ερώτημα του Δημάρχου Ορεστιάδας, για το  τι είναι αυτό που άλλαξε την αρχική απόφαση της Συγκλήτου, συμφωνεί  ο  επαγγελματικός κόσμος και οι πολίτες της Ορεστιάδας, και θα  προβούμε σε   όλες  εκείνες τις  ενέργειες που απαιτούνται  προκειμένου να γίνει ορθή ενημέρωση του Υπουργού και της Κυβέρνησης  για αυτό το φλέγον θέμα, και ότι το ΔΠΘ δεν αποτελεί μέρος της προεκλογικής ατζέντας κανενός  φιλόδοξου αυτοδιοικητικού, από όποια πόλη του Έβρου και αν προέρχεται.

Ζητούμε γιαυτό την βοήθεια και συμπαράσταση των βουλευτών του Ν. Έβρου, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης”.

Υ.Γ: Το Evros-news.gr, είχε επισημάνει με ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, τον ρόλο που παίζει στην συγκεκριμένη μεθόδευση μυστικοσύμβουλος του πρυτανεύοντα Σταύρου Τουλουπίδη, ο οποίος είναι παράλληλα και σύμβουλος του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Και αν χρειαστεί θα τον αναφέρουμε και ονομαστικά. Γιατί εμείς δεν κρυβόμαστε. Θεμιτό ο κάθε δήμαρχος να θέλει το καλύτερο για την πόλη του, αλλά δεν μπορεί τα πάντα να μαζευτούν στην Αλεξανδρούπολη και να “σβήσει” ο υπόλοιπος Έβρος. Γιατί δεν θα μείνει κανένας στο υπόλοιπο κομμάτι του νομού με τέτοια νοοτροπία και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Δεν γίνεται δηλαδή η πρωτεύουσα του νομού να κάνει ακριβώς τα ίδια, που διαχρονικά όλοι κατηγορούμε ότι συμβαίνουν με την Αθήνα και την Περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ-Ορεστιάδα: Έξαλλοι με μυστικοσύμβουλο του πρυτανεύοντα Τουλουπίδη. Τον θεωρούν υπεύθυνο για πιθανή απώλεια των σχολών Κτηνιατρικής και Διατροφολογίας