VIA EGNATIA RUN – Τρέξε στα «χνάρια» της ιστορίας

VIA EGNATIA RUN – Τρέξε στα «χνάρια» της ιστορίας

Η επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Το ραντεβού του 3ου Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN έχει δοθεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Η ιδέα «γεννήθηκε» το 2016 ως ανάγκη να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς που θα καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Ο αγώνας δρόμου «VIA EGNATIA RUN» έχει ως στόχο να διασχίσει και να «αγγίξει» την αρχαία Εγνατία Οδό και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουμε τη διαδρομή που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον.

Φέτος, το πρόγραμμα του VIA EGNATIA RUN περιλαμβάνει

  • τον Ημιμαραθώνιο αγώνα 21.097,5 μ., με αφετηρία στο ιστορικό μνημείο «ΧΑΝΑ», στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, και ώρα έναρξης 10:30, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS)
  • το Λαϊκό αγώνα – Δυναμικό βάδισμα στα 5.000 μ., με αφετηρία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης και ώρα έναρξης 11:00
  • τον αγώνα 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία, με αφετηρία στο κτίριο Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και ώρα έναρξης 11:00

Κοινό σημείο τερματισμού το κτίριο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν σε όλους τους αγώνες.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και τις 24 Απριλίου 2018, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή και Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, καθημερινά, και ώρες 9:00 – 15:00.

Σημειώνεται ότι όσοι δρομείς του Ημιμαραθωνίου εγγραφούν έως τις 19 Απριλίου θα έχουν τυπωμένο το όνομά τους στον αριθμό συμμετοχής.

Όλοι οι δρομείς, όλων των αγώνων, θα λάβουν το επίσημο μπλουζάκι του αγώνα και όσοι τερματίσουν μοναδικό συλλεκτικό μετάλλιο και βεβαίωση συμμετοχής.

Ο VIA EGNATIA RUN πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης – Τμήμα Στίβου και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ – ΕΑΣ ΑΜΘ. Θεσμικοί φορείς υποστήριξης: XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», Δήμος Αλεξανδρούπολης, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ Θράκης, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.