Το κανάλι της Βουλής ετοιμάζει αφιέρωμα για τη λαογραφία της περιοχής Μεταξάδων

Το κανάλι της Βουλής ετοιμάζει αφιέρωμα για τη λαογραφία της περιοχής Μεταξάδων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα για την λαογραφία, τον πολιτισμό(και όχι μόνο) της περιοχής Μεταξάδων, ετοιμάζει το κανάλι της Ελληνικής Βουλής και συγκεκριμένα η εκπομπή  “Από τόπο…. σε τόπο” που επιμελείται και παρουσιάζει ο Μουσικολόγος-Λαογράφος Χρήστος Μυλωνάς, γιος του κορυφαίου στο είδος του Παναγιώτη Μυλωνά, που επί δεκαετίες παρουσίαζε παρόμοιες εκπομπές στην κρατική ΕΡΤ.

Τα γυρίσματα της συγκεκριμένης εκπομπής θα γίνουν στις 12-13 Μαΐου 2018 στο… χωρίον Μεταξάδες και την γύρω περιοχή, με την συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος των Μεταξάδων και των συλλόγων του χωριού, ενώ έχει ήδη απευθυνθεί πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους και των γύρω χωριών να παραστούν. Για τις λεπτομέρειες της εκπομπής, βρέθηκε στην Αθήνα ο Χρήστος Κισσούδης, η “ψυχή” των δραστηριοτήτων λαογραφικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στους Μεταξάδες και όχι μόνο, που συναντήθηκε με τον Χρήστο Μυλωνά προκειμένου να συζητήσουν για τον προγραμματισμό ο οποίος πρέπει να υπάρξει.

Από τις αγαπημένες μου καταγραφές που έχω κάνει στο ιστορικό χωριό των Μεταξάδων πριν τρία χρόνια,ένα μικρό βίντεο (δείγμα) που συνοδεύεται με δύο υπέροχα τραγούδια 1ο Στο χωρίον Μεταξάδες Γιάννης Δήμαρχος και 2ο Ντιλμπέρα φυσικά τα ερμηνεύει ο Μεταξαδιώτης Χρήστος Κισσούδης.

Gepostet von Nektarios Voulis Mpiliakakis am Dienstag, 17. April 2018

Ο “μαθητής” του τεράστιου Χρόνη Αηδονίδη και δάσκαλος μουσικής στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου, μαζί με τα μέλη των διοικήσεων των συλλόγων του χωριού και όλους τους θεσμικούς φορείς, έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό και να προβάλλει το… χωριό του Γιάννη δήμαρχου, αλλά και ολόκληρη την περιοχή  στην Ελλάδα και την ομογένεια όπου θα προβληθεί η εκπομπή.