Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης σχολίασε με χιούμορ, τη νέα γεωγραφική γκάφα του Πρωθυπουργού

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης σχολίασε με χιούμορ, τη νέα γεωγραφική γκάφα του Πρωθυπουργού

Με πολύ έξυπνο τρόπο και χιούμορ, σχολίασε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τη νέα γεωγραφική… γκάφα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την πρόσφατη ομιλία του στο Καστελόριζο, άρχισε την Ελλάδα από το… Διδυμότειχο.

Ο κ.Μαυρίδης ανέβασε δυο φωτογραφίες, όπου βλέπετε πως παρουσιάζει την συγκεκριμένη άτυχη στιγμή του κ.Τσίπρα, η οποία σχολιάστηκε έντονα κυρίως στον Έβρο, μια και στην Αθήνα ελάχιστοι γνωρίζουν από που πραγματικά αρχίζει η Ελλάδα και ποιά είναι η πρώτη πόλη της. Εκτός φυσικά όσων υπηρέτησαν τη θητεία τους στην περιοχή. “Δεν παζαρεύουμε και δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης, από το Καστελόριζο ως τους Οθωνούς και από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο”. 

Κάποιοι έδωσαν και άλλη διάσταση. Ότι σκόπιμα ο Πρωθυπουργός δεν ανέφερε την Ορεστιάδα, γιατί από την πόλη είναι ο ένας εκ των δύο στρατιωτικών, που κρατούνται για περίπου 50 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να αποφυλακιστεί. Ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης. Τον… ξέχασε και αυτόν όπως τη γεωγραφία. Αν την γνώριζε ποτέ, γιατί μια ζωή σε καταλήψεις βρίσκονταν.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας ή οι συνεργάτες του που γράφουν τους λόγους, κάνουν τέτοιες γεωγραφικές γκάφες. Την άλλη φορά είχε μιλήσει για Λέσβο και Μυτιλήνη. Εξάλλου, όσες φορές ήρθε στην περιοχή ως Πρωθυπουργός, προτιμάει να μένει στην Αλεξανδρούπολη και δεν ανεβαίνει προς τον κεντρικό και βόρειο Έβρο.