Τον “τσάκωσαν” στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όταν προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο

Τον “τσάκωσαν” στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όταν προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο

Να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης προς την Αθήνα χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο, επιχείρησε χθες Τετάρτη το βράδυ ένας 43χρονος από το Ιράκ, αλλά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης που έκαναν τον έλεγχο,  τον “τσάκωσαν”.

Συγκεκριμένα, ο Ιρακινός επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των αρχών του Ιράκ, ενώ όπως προέκυψε είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών. Φυσικά συνελήφθη, κατασχέθηκε το παραπάνω πλαστό διαβατήριο και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Είναι το πρώτο κρούσμα εδώ και πολύ καιρό που συμβαίνει, αφού συνήθως αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα επιχειρούν να “πετάξουν” από το αεροδρόμιο “Αλέξανδρος” της Καβάλας για το εξωτερικό. Κυρίως πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και εκεί συχνά συλλαμβάνονται. Με τόσους αλλοδαπούς όμως που περνούν τον τελευταίο καιρό στον Έβρο από την Τουρκία, είναι φυσικό να αρχίσουν παρόμοια κρούσματα και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.