Σαμοθράκη: Επαναφορά της γραμμής για Λαύριο (εξάμηνη) ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής. Παρέστη στον αγιασμό του ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Σαμοθράκη: Επαναφορά της γραμμής για Λαύριο (εξάμηνη) ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής. Παρέστη στον αγιασμό του ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Λαύριο και μάλιστα την χρονική επέκταση της για διάστημα 6 μηνών, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δηματρχείο του νησιού. 

Στην σύσκεψη μετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Γιώργος Καϊσας, Νατάσα Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς , ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας, οι Λιμενικές Αρχές, οι τοπικές Αρχές και αρκετός κόσμος.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κουρουμπλής αφού άκουσε τις εισηγήσεις και τα θέματα, ανακοίνωσε ότι:

  1. Θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη, την επαναπροκήρυξη της γραμμής Σαμοθράκη-Λήμνος-Λαύριο και μάλιστα για 6 μήνες, η οποία την πρώτη φορά που έγινε ο διαγωνισμός δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της SAOS Ferries Δημήτρης Λαζόπουλος που παραβρέθηκε στην σύσκεψη, είπε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται πλέον, μετά την απόκτηση και του δεύτερου Ο/Γ-Ε/Γ, του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, που να θυμίσουμε η χρονική επέκταση του αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων του νησιού.
  2. Ο υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθούν έργα στο λιμάνι Καμαριώτισσας με την εμβάθυνση του ώστε να μπορούν να μπαίνουν σε αυτό πολύ μεγάλα πλοία, ακόμα και να “δένουν” κρουαζερόπλοια. Αυτό βέβαια είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα και χρειάζονται αρκετά χρήματα, αλλά μακάρι για το νησί να προχωρήσει.
  3. Θα γίνουν παρεμβάσεις στα λιμάνια των Θέρμων, ώστε να μπορούν να μπαίνουν εκεί τουλάχιστον τα ταχύπλοα επιβατηγά, κάτι που τώρα δεν είναι εφικτό.
  4. Ο υπουργός υποσχέθηκε να γίνει το αλιευτικο καταφύγιο που η μελέτη του εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια  στο Λάκκωμα, γιατί τώρα οι ψαράδες του νησιού όταν… πιάνει καιρός δεν μπορούν από εκεί να φύγουν και αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο γύρο του νησιού.
  5. Δεν υπήρξε καμιά αναφορά στο δρομολόγιο Σαμοθράκη-Λήμνος-Μυτιλήνη, αφού όταν προκηρύχθηκε δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον από καμιά εταιρεία, μια και κρίνεται ασύμφορο οικονομικά και με ελάχιστο επιβατικό ενδιαφέρον.

Υπουργός και επίσημοι στον αγιασμό του ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Μετά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι η τελετή Αγιασμού του επιβατηγου πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουπλή. Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού κ.κ. Γιώργος Καϊσας, Νατάσα Γκαρά Δημήτρης Ρίζος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Πέτροβιτς , ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ Θανάσης Βίτσας ο πρόεδρος του οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Δούκας οι Λιμενικές Αρχές, οι τοπικές Αρχές
και πλήθος φίλων .
Ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης που τόσο αγώνα έδωσε επί μήνες με την γραφειοκρατία αλλά τελικά όλα ξεπεράστηκαν χάρη και στην συμβολή του κ.Κουρουμπλή και το πλοίο εκτελεί δρομολόγια, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την τελετή, αφού απαγορεύτηκε απο τους γιατρούς οποιαδήποτε μετακίνηση του. Τον εκπροσώπησαν όμως η κόρη του Μαρία και ο στενός του συνεργάτης Δημήτρης Λαζοπουλος.