Σημαντικό Καναδικό ενδιαφέρον για συμβολαιακή καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στον Έβρο

Σημαντικό Καναδικό ενδιαφέρον για συμβολαιακή καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στον Έβρο

Έντονο καναδικό ενδιαφέρον και μάλιστα από κορυφαίες εταιρείες της συγκεκριμένης χώρας, για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης κυρίως στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, μέσω μάλιστα συμβολαιακής γεωργίας που θα διασφαλίζουν οικονομικά τους αγρότες, έχει εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό.

Στελέχη των συγκεκριμένων εταιρειών, οι οποίες δεν έχουν σχέση με την άλλη εταιρεία που προχωράει σε δημιουργία εργοστασίου στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά θεωρούνται πολύ μεγαλύτερες στον συγκεκριμένο τομέα, έχουν έρθει στις περιοχές Σουφλίου, Διδυμοτείχου και κυρίως της Ορεστιάδας. Έκαναν διάφορες μετρήσεις και διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης είναι ιδανικές.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι πρότειναν μάλιστα την συμβολαιακή καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, ως αντικατάσταση της καλλιέργειας τεύτλων, η οποία όλα δείχνουν ότι “σβήνει” με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κοιρόιδεψε τους τευτλοπαραγωγούς. Για την συγκεκριμένη εναλλακτική επιλογή, έχουν μάλιστα ενημερωθεί και αρκετοί παραγωγοί τεύτλων και έδειξαν θετικοί σε πρώτη φάση.

Ο Καναδάς θεωρείται η πρώτη χώρα στον κόσμο στην καλλιέργεια, επεξεργασία και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ είναι μια αρκετά προσοδοφόρα επιλογή για τους αγρότες μια και αφήνει καλά κέρδη. Το συγκεκριμένο θέμα, συζητήθηκε μαζί με πολλά ακόμα, στην προγραμματισμένη ωριαία συνάντηση με που είχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ με τον Εμπορικό Ακόλουθο του Καναδά στην Ελλάδα, κ. David Mallette, στις εγκαταστάσεις της Καναδικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στην συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο κ. Γιώργος Δημητρίου, Trade Commissioner και η κα. Maria-Louise Economou, Trade Commissioner Assistant αμφότεροι στελέχη της Υπηρεσίας Εξωτερικού Εμπορίου της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλοι οι παράμετροι που αφορούν την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και τις επενδύσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πεδίο που αφορά γενικότερα τη συμβολαιακή καλλιέργεια με επίκεντρο το βόρειο και κεντρικό τμήμα του νομού Έβρου! Την προοπτική της φαρμακευτικής κάνναβης δηλαδή.