MOTO CLUB ALEXANDROUPOLIS: Θέλουμε να αφήσουμε θετικό στίγμα στην πόλη μας

MOTO CLUB ALEXANDROUPOLIS: Θέλουμε να αφήσουμε θετικό στίγμα στην πόλη μας

Ο μοτοσυκλετιστικός σύλλογος «Οι Αγριάνες» μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής, όμως ήδη, επικεντρώνει τους στόχους του στην υποστήριξη δράσεων που σκοπό έχουν την ανάπτυξη της οδηγικής συνείδησης και την εγκαθίδρυση της δίκυκλης οδήγησης ως μιας ασφαλούς, προσφιλούς δραστηριότητας.

Το Thea Magazine και ο Ηλίας Αραβίδης μίλησαν με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του συλλόγου κ. Ηλία Γρηγοράκη για τα κίνητρα που οδήγησαν τους φίλους της μοτοσυκλέτας στην ίδρυση του συλλόγου, τα σχέδια που προτίθεται να υλοποιήσει, όπως επίσης και για το πώς φαντάζονται το σχέδιο προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο της πόλης.

Ο νεοϊδρυθείς μοτοσυκλετιστικός σύλλογος «Αγριάνες» ή επί το γνωστότερον Moto Club Alexandroupolis επιδιώκει να μπει ενεργά στην κοινωνική ζωή της Αλεξανδρούπολης. Κύριε Γρηγοράκη, ως εκλεγμένος Πρόεδρος του συλλόγου, θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε, πρώτα απ’ όλα, γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο όνομα;
Οι Αγριάνες ήταν ένα αρχαίο Θρακικό φύλλο. Ήταν άριστοι ιππείς και πολέμησαν δίπλα στον Μέγα Αλέξανδρο. Το όνομα επιλέχθηκε για να συνδεθεί ο σύλλογος μας με την αρχαία ελληνική ιστορία.

motoclub1


Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης ενός συλλόγου μοτοσυκλετιστών; Ποιο θα είναι το σχέδιο δράσης σας;
Ξεκίνησε από μια ομάδα ρομαντικών ανθρώπων με πάθος για τη μοτοσυκλέτα. Μέσα από τις βόλτες και τις εκδρομές μας, η παρέα αυτή μεγάλωσε και καταλάβαμε πως, πιά, είμασταν πάρα πολλοί. Έτσι δημιουργήσαμε την ΕΝΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ» , όπως είναι η επίσημη ονομασία του MOTO CLUB ALEXANDROUPOLIS με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των μοτοσικλετιστών όπως και την κοινωνική προσφορά.
Εμείς ξέραμε να περνάμε καλά με τις μοτοσυκλέτες μας. Θέλαμε όμως να αφήσουμε και ένα θετικό στίγμα στην πόλη μας.

Πώς θα μπορούσατε να συμβάλλετε στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της οδηγικής ικανότητας των ιδιοκτητών μηχανής;
Η οδική ασφάλεια είναι ο πιο βασικός λόγος της ίδρυσης του συλλόγου μας και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε πολλές και πολύπλευρες δράσεις.
Καταρχάς, υπάρχει Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» που έχει ως ιδρυτικό φορέα τη Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας και τις Λέσχες της. Αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή, αλλά και των άλλων καθημερινών χρηστών του δρόμου.
Το Ινστιτούτο, με την ενεργή στήριξη της ΜΟΤ.Ο.Ε. και των ενδιαφερόμενων Λεσχών της, αναπτύσσει σε όλη τη χώρα, μέσω πιστοποιημένων παρατηρητών εκπαίδευσης, δράσεις ενημερώσεις και εκπαιδεύσεις που απευθύνονται:
• στους νέους, οι οποίοι πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης και
• στους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την ασφαλή οδήγησή τους ή και να πιστοποιήσουν την εκπαίδευσή τους στην προηγμένη οδήγηση (advance riding).
Εμείς, ως επίσημη λέσχη, μέλος της ΜΟΤ.Ο.Ε, έχουμε προγραμματίσει, όλα τα μέλη του συλλόγου μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ.
Εκτός αυτού, έχουμε έρθει σε επαφή με το σύνολο σχεδόν των σχολών οδηγών της πόλης μας, έτσι ώστε οι νέοι οδηγοί μοτοσυκλέτας, αμέσως μετά την απόκτηση του διπλώματός τους, να εκπαιδευτούν σε αυτό το πρόγραμμα, και με τη βοήθεια των παλιών και έμπειρων μελών να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Επίσης, για τη νέα σχολική χρονιά, σαν επίσημο μέλος της ΜΟΤΟΕ και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας θα γίνουν σχετικές ομιλίες και ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία της πόλης μας με έμφαση στα γυμνάσια και στα λύκεια.
Το πιο άμεσο που μπορούμε να κάνουμε σαν σύλλογος είναι, μέσω του παραδείγματος. Αν ξεκινήσουμε όλα τα μέλη του συλλόγου να χρησιμοποιούμε το κράνος μας, ακόμα και στις πιο μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη, αυτό θα γίνει το καλύτερο παράδειγμα, κυρίως για τους νεότερους σε ηλικία αναβάτες.

motoclub2
Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μέλος του συλλόγου και αν ναι, προκύπτουν τυχόν δεσμεύσεις στον Κανονισμό που έχει ψηφιστεί;
Μέλος του συλλόγου μας μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε είναι ή νιώθει μοτοσυκλετιστής. Έτσι, προσκαλούμε όλους τους φίλους που έχουν το ίδιο πάθος με εμάς να συμμετέχουν σε κάποια από τις μοτοβόλτες μας ή τις δράσεις του συλλόγου για να μας γνωρίσουν από κοντά. Είναι όλοι τους ευπρόσδεκτοι.

Φέτος, η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών θα πραγματοποιηθεί στις 23-28 Μαϊου 2018 στην Προσοτσάνη Δράμας. Με ποιους τρόπους πιστεύετε πως θα μπορούσατε ως σύλλογος να διεκδικήσετε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί και στην Αλεξανδρούπολη, η οποία φιλοξένησε το event τελευταία φορά το 1999;
Η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών είναι ένας θεσμός της ΜΟΤΟΕ και γίνεται τα τελευταία 37 χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η επιλογή της περιοχής που θα φιλοξενήσει την πανελλήνια συνάντηση είναι μία σύνθετη διαδικασία, στην οποία εμπλέκονται πολλοί φορείς.
Η απόφαση είναι κυρίως της Ομοσπονδίας και του εκάστοτε Δήμου.
Η απόφαση για τον χώρο της συγκέντρωσης λαμβάνεται 8-10 μήνες πριν για να υπάρξει ο αντίστοιχος χρόνος για προετοιμασία. Μιλάμε για 3.000 – 4.000 μοτοσικλετιστές που θα συμμετέχουν, με αντίστοιχη προβολή και οικονομικά οφέλη για την περιοχή. Οπότε μιλάμε για ένα σημαντικό γεγονός που χρειάζεται μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση.
Φυσικά εμείς, σαν MOTO CLUB ALEXANDROUPOLIS είμαστε πολύ θετικοί, η περιοχή μας να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε όλο αυτό.

motoclub3
Τέλος, αν τοποθετήσετε τον σύλλογο σε έναν μεσοπρόθεσμο ορίζοντα χρόνου, τι θα ήταν αυτό που θα ευχόσασταν να έχει επιτευχθεί;
Μεσοπρόθεσμο στόχο δε μπορώ να σας πω επειδή οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Όλοι οι μοτοσικλετιστές στην πόλη έχουν αγκαλιάσει την ιδέα μας και σε πολύ λίγο καιρό όλοι θα είμαστε μια μεγάλη μοτοπαρέα.
Φυσικά ο μεγάλος στόχος μας, είναι να γίνει η Αλεξανδρούπολη η πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου όλοι οι μοτοσικλετιστές θα οδηγούν φορώντας κράνος, οδηγώντας με ασφάλεια, και θα έχουμε μία πόλη με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων.

Συνέντευξη: Ηλίας Αραβίδης

Πηγή: theamagazine.gr