Γέμισε ο τόπος διακινητές. Έξι συνελήφθησαν μόνο χθες στον Έβρο

Γέμισε ο τόπος διακινητές. Έξι συνελήφθησαν μόνο χθες στον Έβρο

Γέμισε ο τόπος εκτός από λαθρομετανάστες και διακινητές, αφού μόνο χθες συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, έξι εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 54, 45, 36 ετών, δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28 και 17 ετών και ένας 17χρονος υπήκοος Αφγανιστάν,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι (20) λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 17χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 28χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό και πλησίον του κόμβου Κίρκης τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους άλλους τέσσερις (4) διακινητές, διότι όπως προέκυψε, μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.