Επιστολή των Φοιτητών της Ορεστιάδας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που “ξέχασε” την Ορεστιάδα

Επιστολή των Φοιτητών της Ορεστιάδας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που “ξέχασε” την Ορεστιάδα

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε η Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του στο Καστελόριζο, όπου προδιόρισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας στο βορειοανατολικό της κομμάτι αρχίζουν από το Διδυμότειχο, “ξεχνώντας” ή… αγνοώντας πως υπάρχει και η Νέα Ορεστιάδα. 

Στην επιστολή τους αυτοί οι φοιτητές τονίζουν:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ενώ βρισκόμαστε μέσα σε έναν κυκεώνα προβλημάτων-κρίσεων τόσο οικονομικών όσο και ηθικών, εθνικών αξιών υπάρχει μια περιοχή, όπως σε πάρα πολλά μέρη στην χώρα μας που βρίσκονται στην αφάνεια λόγω της έλλειψης δημοσιότητας και προβολής, όπου πολίτες επιβιώνουν βασιζόμενοι στις αξίες. Την ανθρωπιά αλλά και το φιλότιμο τους.

Αυτή η περιοχή ανήκει γεωγραφικά στην χώρα μας και βρίσκεται πάνω από τον δικό σας προσδιορισμό στα σύνορα στο βόρειο ανατολικό κομμάτι όπου “ορίσατε” το Διδυμότειχο. Με περίσσια λοιπόν περηφάνεια σας ενημερώνουμε πως εμείς οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουμε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Ορεστιάδας και έχουμε γνωρίσει με τις δράσεις μας τα πραγματικά σύνορα της χώρας μας δηλώνουμε εθνική περηφάνεια για τους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει και μας έχουν αγκαλιάσει κάνοντας μας να νιώθουμε όχι απόμακροι λόγω απόστασης αλλά άρρητα δεμένοι με τις ηθικές καθώς και με τις πολιτιστικές αξίες που μας έχει προσφέρει με το πέρασμα των χρόνων ο ελληνισμός σε όλους τους τομείς.

Σας παροτρύνουμε να έρθετε μια επίσκεψη στο πανεπιστήμιο μας και να σας ξεναγήσουμε στα σύνορα της Ελλάδας όπου έχουμε εισπράξει όλα τα παραπάνω άλλα και για να νιώσετε πως μια νεανική ομάδα όπως η δική μας έχει να κάνει και να δώσει τόσα πολλά στη χώρα μας!!!

Σας παραθέτουμε και υλικό από φιλοξενίες που δεχτήκαμε από χωριά στα σύνορα της χώρας μας. Μια από αυτές στο Προεδρικό Μέγαρο πριν από ένα χρόνο”.