Το Σουφλί γιόρτασε τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο (φωτορεπορτάζ)

Το Σουφλί γιόρτασε τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο (φωτορεπορτάζ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάσθηκε σήμερα στο Σουφλί η μνήμη του πολιούχου της πόλεως Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, που έσπευσε να τιμήσει τον προστάτη του, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, κτίσμα του έτους 1854 με το υπέροχο τέμπλο του Σταματίου του Μαδυτινού του έτους 1861.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος και μίλησε για το αγωνιστικό φρόνημα του Αγίου και κάλεσε τους πιστούς να παραμένουν ασυμβίβαστοι στους πειρασμούς του πρόσκαιρου και εφήμερου αυτού κόσμου και να εμπνέονται από τον προστάτη τους άγιο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και η Δοξολογία στο Στρατόπεδο «Μελιδώνη», έδρα της 50ης Ταξιαρχίας, επί τη εορτή του προστάτου του Στρατού Ξηράς.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωάννης Τσιόπλος, οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου Σουφλίου και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Το εσπέρας της παραμονής ο Σεβασμιώτατος προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Βύσσης, παρουσία πλήθους πιστών.

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών γιορτάσθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος και στις ενορίες Κυπρίνου, Καστανεών, Στέρνας, Μικρού Δερείου, Καρωτής, Μάνης, Πραγγίου, Ορμενίου, Λεπτής και Πλάτης.

[post_gallery]