ΑΝΑ.Σ.Α: Απουσία έργων Αγροτικής οδοποιΐας στην Δημοτική Ενότητα Φερών 

ΑΝΑ.Σ.Α: Απουσία έργων Αγροτικής οδοποιΐας στην Δημοτική Ενότητα Φερών 


Για απουσία έργων στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Φερών, κατηγορεί με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α και ο επικεφαλή;ς της Παύλος Μιχαηλίδης την δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης και τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Όπως αναφέρει: “Σε μια χρονική στιγμή που ο αγροτικός κόσμος στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στα χωράφια, η δημοτική αρχή έχει καθυστερήσει  τα απαραίτητα έργα αγροτικής οδοποιΐας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα  προβλήματα προσβασιμότητας.

Οι ίδιοι οι αγρότες στην δημοτική ενότητα  των Φερών καταγγέλουν την τραγική κατάσταση που υπάρχει, καθώς και το γεγονός πως έχει ενημερωθεί από καιρό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Είναι  γεγονός πως στα 3 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κάποιο σοβαρό έργο, ενώ τα μηχανήματα του δήμου απασχολούνται σε εργασίες οι οποίες δεν
προάγουν την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής.

Η κατάσταση που  επικρατεί αποτελεί προϊόν της απόφασης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την οποία, τον Ιανουάριο του 2016 έγινε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) και καταργήθηκε η μοναδική υφιστάμενη Διεύθυνση του Δήμου με έδρα την πόλη των Φερών και συγκεκριμένα η διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης.

Αντ´ αυτής δημιουργήθηκε ένα Γραφείο Πρωτογενούς Τομέα, συντελώντας σε μια ακόμη υποβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας Φερών, όταν στο Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπονται πολλές, σημαντικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες των Δήμων για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία.

Η άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων προϋποθέτει την επάνδρωση με επιστημονικό προσωπικό (Κτηνίατροι,Ιχθυολόγοι,Γεωτεχνικοί), την ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη κατάλληλου λογισμικού.
Δυστυχώς η Αντιδημαρχία Πρωτογενούς Τομέα χωρίς στελέχωση με προσωπικό και με ανυπαρξία πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Δήμου, με μόνο του τον Αντιδήμαρχο, αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Δημοτική Ενότητα Φερών, με τα προβλήματα να αρχίζουν πλέον να διογκώνονται.
Υπενθυμίζουμε τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της παράταξης «ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» του κ. Δημάρχου, όπως αυτές αναφέρονται ρητά στο << ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ >> του συνδυασμού του, όπου δεσμευόταν :
– για Στελέχωση Γεωτεχνικού Τμήματος του Δήμου με έδρα τις Φέρες και με τη συνεχή παρουσία γεωτεχνικών επιστημόνων, όπως γεωπόνου, κτηνιάτρου, δασολόγου & ιχθυολόγου, για την συνεχή ενημέρωση αγροτών ,κτηνοτρόφων ,αλιέων & δασεργατών.


Στο ίδιο πρόγραμμα υποσχόταν:
α.να δημιουργηθεί εδαφολογικό εργαστήριο για τη στήριξη των αγροτών
β. να εκπονηθεί γεωτεχνική μελέτη ποιότητας εδαφών, εντοπίζοντας ειδικές νέες καλλιέργειες, με παροχή τεχνογνωσίας στους αγρότες για τις καλλιέργειες αυτές.
γ. να εκπονηθεί μελέτη για τον διευρυμένο Δήμο, με στόχο να καταστούν οι περιοχές των πρώην Δήμων Τραιανούπολης και Φερών περιοχές αναφοράς βιώσιμης βιολογικής κτηνοτροφίας καθετοποιημένου τύπου και να
αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στην αδειοδότηση των υφισταμένων εκμεταλλεύσεων και
δ. να στηριχθεί το πρόγραμμα ΝΑΤURA, το προγραμμα νιτρορύπανσης για την προστασία του υδροβιότοπου στο ΔΕΛΤΑ του Έβρου και του εισοδήματος των αγρο-κτηνοτρόφων.

Η Δημοτική Παράταξη “ΑΝΑ.Σ.Α.” στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φερών, ελέγχοντας την Δημοτική Αρχή και καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις για την επίλυση όλων των
προβλημάτων, με κύριο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*