VIA EGNATIA RUN 2018: Συλλεκτικό πρωτότυπο μετάλλιο, συνέντευξη τύπου και ημερίδα ενώ πλησιάζει η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

VIA EGNATIA RUN 2018: Συλλεκτικό πρωτότυπο μετάλλιο, συνέντευξη τύπου και ημερίδα ενώ πλησιάζει η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Η μεγάλη στιγμή της διεξαγωγής του φετινού VIA EGNATIA RUN 2018 που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 29/4/2018 πλησιάζει και η προετοιμασία έχει μπει στην τελική ευθεία. Είναι ήδη έτοιμο το εντυπωσιακό συλλεκτικό μετάλλιο του αγώνα, ενώ αύριο θα δοθεί συνέντευηξη τύπου των διοργανωτών.

Πρόκειται για εντυπωσιακό, πρωτότυπο, ανάγλυφο, μοναδικό με τη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ. Ένα κομψοτέχνημα που θα πάρουν όσοι τρέξουν και τερματίσουν την προσεχή Κυριακή 29/4/2018 στον ημιμαραθωνιο αγώνα, αλλά και στο λαϊκό και στον παιδικό και τον αγώνα των ΑμεΑ. Ένα ξεχωριστό μετάλλιο μόνο για τους δρομείς του VIA EGNATIA RUN.

Η υνέντευξη τύπου αναφορικά με τον 3ο διεθνή αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου την Κυριακή, θα δοθεί την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, στις 11:00, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 3ου διεθνούς αγώνα δρόμου «VIA EGNATIA RUN», η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διοργανώνει το απόγευμα του Σαββάτου 28 Απριλίου 2018, παραμονή του αγώνα, στις 18:00, ημερίδα στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη (Βασιλέως Αλεξάνδρου & Ψαρών), αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΡΗΤΗ (2ος όροφος).

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

  • «Οι αθλητικές – δρομικές διοργανώσεις σημείο αναφοράς και ανάπτυξης προορισμών», Γεωργία Υφαντίδου, Διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
  • «Ανάλυση τεχνικών αναπνοής, πρόσληψης οξυγόνου και μεθόδων προπόνησης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων», Κώστας Νικολαΐδης, Msc Phd Ειδικότητα Εργοφυσιολόγου
  • «Δρομέας: μια “μηχανή” υψηλής καύσης και οι διατροφικές προδιαγραφές», Δρ. Πανταζής Τάκας, Ph.D. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γλασκώβης, M.Sc. (Med. Sci.) Human Nutrition with Specialisation in Sport and Exercise Science, Επιστημονικός Διευθυντής του MediDiatrofi, Μέλος του περιφερειακού τμήματος της Α.Μ.Θ. της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος

Η ημερίδα απευθύνεται στους δρομείς, τους διοργανωτές αγώνων, το φίλαθλο κοινό και είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.