Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στον ΄Εβρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Kontranews

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στον ΄Εβρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Kontranews

Με βασικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα, κυκλοφόρησε η κυριακάτικη εφημερίδα Κontranews του Γιώργου Κουρή και τίτλο: “Ολα τα ονόματα στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας”.

Στο ρεπορτάζ του Γιάννη Αναγνώστου αναφέρεται ότι θέλει να ελέγξει όσο μπορεί την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, προωθώντας όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς στον ίδιο υποψηφίους ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινείται αργά, αλλά μεθοδικά προς τον μεγαλύτερο έλεγχο της Κ.Ο., προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από νυν βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος έχει πει σε ανύποπτη στιγμή ότι δεν ελέγχει την Κ.Ο. και το κόμμα και ως εκ τούτου πέφτει λεπίδι στις λίστες. Η αρχή είχε γίνει με την «πόρτα» που έδειξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα είναι σε κυβερνητική ή πολιτειακή θέση, ενώ μόλις τις προηγούμενες ημέρες η ηγεσία της ΝΔ θέλησε να στείλει μήνυμα ότι θα βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Με το πρόσχημα του πολυσυζητημένου Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, επιμένει ότι υπάρχουν περισσότερα από 3.000 βιογραφικά για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στο νομό Έβρου, για τον οποίο συγκεκριμένα αναφέρει 8 ονόματα υποψηφίων που είναι λίγο πολύ γνωστά:

ΕΒΡΟΣ: Στη λίστα θα συμμετάσχει ο νυν βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο πρώην υφυπουργός Αλέκος Δερμεντζόπουλος (αν και συζητάνε για την κόρη του Μελίνα Δερμεντζοπούλου). Ακούγεται ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, έμπορος, ενώ θα συμμετάσχει και η συγγραφέας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Χρύσα Μπαχαρίδου. Αν και κάποιοι θέλουν να τον κόψουν, υποψήφιος θα είναι πάλι ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος. Συζητούνται οι Βαγγέλης Ρούφας, Σταύρος Κελέτσης και Σωτήρης Μποταΐτης”.