Ακόμα περιμένουμε Ρώσους τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη, αλλά πρώτη επιλογή του “ξανθού γένους” είναι η Τουρκία

Ακόμα περιμένουμε Ρώσους τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη, αλλά πρώτη επιλογή του “ξανθού γένους” είναι η Τουρκία

Την στιγμή που εδώ και χρόνια περιμένουμε τους Ρώσους τουρίστες να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη και ακούμε τα παραμύθια κάποιων, αυτοί έχουν ως πρώτη επιλογή για διακοπές την γειτονική Τουρκία.

Η ζήτηση τουριστικών πακέτων για την Τουρκία που προσφέρουν ρωσικά τουριστικά γραφεία κατά την θερινή περίοδο διπλασιάστηκε σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας Μάγια Λομίντζε. Η ίδια χαρακτήρισε την αύξηση αυτή «τρελή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η Ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας, υπάρχουν πέντε δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί για τους Ρώσους τουρίστες εφέτος.

Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τις επιλογές των Ρώσων τουριστών, ακολουθούν το Σότσι, η Ελλάδα, η Τυνησία και η Ισπανία.

Μεταξύ των δημοφιλών επίσης προορισμών βρίσκονται η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Ταϊλάνδη.

Ωστόσο ως προς τον αριθμό των τουριστών προηγούνται το Σότσι και η περιοχή του Κρασνοντάρ.

Όπως δήλωσε η Λομίντζε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι Ρώσοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα για να πάρουν βίζα και να επισκεφθούν τις χώρες της Σένγκεν, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αμερικανικές βίζες και ως εκ τούτου προβλέπεται μείωση των τουριστικών ροών προς τις ΗΠΑ.

Επίσης η ζήτηση για τουριστικά πακέτα προς την Βρετανία μειώθηκε κατά 10% εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: tribune.gr

Ένα σχόλιο

  1. ΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ,,,ΣΕ ΕΣΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΙΑ,,,ΟΥΠΣ ΛΑΘΟΣ, ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*