Αλεξανδρούπολη: ΟΛΟΙ… μέσα-Οι Εκβιαστές-εμπρηστές αυτοκινήτων επιχειρηματία, αλλά και ο ίδιος για φρουτάκια, “ξέπλυμα”

Αλεξανδρούπολη: ΟΛΟΙ… μέσα-Οι Εκβιαστές-εμπρηστές αυτοκινήτων επιχειρηματία, αλλά και ο ίδιος για φρουτάκια, “ξέπλυμα”

Σε εξιχνίαση δύο πολύ σοβαρών υποθέσεων, οι οποίες μάλιστα συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός 56χρονου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ήταν αρχικά το θύμα εκβιασμών και συνεχόμενων εμπρησμών αυτοκινήτων του, αλλά αποδείχθηκε και ο “εγκέφαλος” σπείρας με φρουτάκια και παράνομο τζόγο με τζίρο κοντά στο μισό εκατ. ευρώ, που “ξέπλενε” σε νόμιμη επιχείρηση του.

Συνολικά 11 άτομα είναι κατηγορούμενοι στις δυο υποθέσεις, από τις οποίες η πρώτη αναστάτωσε επί μήνες την πόλη, αφού πυρπολήθηκαν 7 συνολικά αυτοκίνητα που ανήκαν στον 56χρονο επιχειρηματία ή μέλη της οικογένειας του, αλλά και τον δικηγόρο του. Οι μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάρτιο του 2018 οι δράστες και ο φυσικός αυτουργός, υποχρέωσαν την αστυνομία στην προσπάθεια να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης, να “επιστρατεύσει” σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τον “κοριό” της ΕΛΑΣ από την Αθήνα για παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων. 

Έτσι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο κρατητήριο από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, αφού οι οικονομικές διαφορές που είχαν εδώ και τέσσερα χρόνια ένας 70χρονος με τον 56χρονο επιχειρηματία, δεν τους οδήγησαν μόνο στα δικαστήρια, αλλά προκάλεσαν και απανωτούς εμπρησμούς αυτοκινήτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πολυτελή.

Αρχικά συνελήφθη ο 70χρονος, ο οποίος προκειμένου να πάρει “εκδίκηση” για τις οικονομικές και άλλες διαφορές που είχε με τον 56χρονο, χρησιμοποίησε έναν 65χρονο και αυτός με την σειρά του ανέθεσε σε έναν 38χρονο και έναν 21χρονο, να προχωρήσουν στους εμπρησμούς των αυτοκινήτων. Συνελήφθησαν και οι τέσσερις και σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της εκβίασης, καθώς και για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες με ναρκωτικά και όπλα, κατά περίπτωση.

Ο “κοριός” όμως “τσίμπησε” και τον 56χρονο που ήταν

θύμα στην πρώτη υπόθεση και κατηγορούμενος στη δεύτερη

Πάνω όμως που ο 56χρονος, πολύ γνωστός επιχειρηματίας σε όλη την Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο, χάρηκε που συνελήφθησαν οι εκβιασμές του και εξιχνιάστηκε η υπόθεση των αλλεπάλληλων εμπρησμών στα αυτοκίνητα του, πριν τρεις ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης πέρασαν χειροπέδες και σε αυτόν. Φαίνεται ότι ο “κοριός” της ΕΛΑΣ που χρησιμοποιήθηκε για να εντοπιστούν οι δράστες εναντίον του, “τσίμπησε”και τις δικές του παράνομες δραστηριότητες.

Έτσι, σε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, συνελήφθη ο 56χρονος επιχειρηματίας φερόμενος ως “εγκέφαλος” σπείρας και άλλα έξι μέλη που την αποτελούσαν. Οδηγήθηαν στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική σπείρα, που είχε μετατρέψει internet café στην Αλεξανδρούπολη σε χώρο διενέργειας παράνομων παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, τα γνωστά μας φρουτάκια δηλαδή, αλλά και παράνομο τζόγο με παιγνιόχαρτα και ζάρια.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος έδινε εντολή παρέμβασης στα παιχνίδια που διενεργούνταν μέσω διαδικτύου, καθορίζοντας την έκβαση τους, με σκοπό να κερδίζουν επιλεγμένοι παίκτες συγκεκριμένα ποσά, ενώ, ταυτόχρονα, αποκόμιζαν κέρδη και οι δράστες.

Υπολογίζεται ότι τα παράνομα έσοδα της σπείρας ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ, μέρος των οποίων ο 56χρονος επιχειρηματίας… ανακύκλωνε κάνοντας “ξέπλυμα” βρώμικου χρήματος σε νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες άλλης εταιρίας ιδιοκτησίας του, την οποία μάλιστα διαφημίζει κιόλας.