ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η δημοσκόπηση του θεσμικού, ο Άκης μοναδικός υποψήφιος και το “πρόβλημα” του Παντελίδη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η δημοσκόπηση του θεσμικού, ο Άκης μοναδικός υποψήφιος και το “πρόβλημα” του Παντελίδη

Μόλις δεύτερη ημέρα ήταν η χθεσινή για το ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ και χάρηκα που αρκετοί φίλοι τηλεφώνησαν ή έστειλαν μηνύματα με διάφορους τρόπους, ότι τους αρέσει αρκετά και κυριολεκτικά… ρουφάνε τα όσα γράφουμε.

Πριν αρχίσω και επειδή σήμερα έπεσε ο κλήρος σε μένα να γίνω ο… Ναρκαλιευτής, θέλω επί προσωπικού να τονίσω πως χάρηκα που οι εξετάσεις του “αφεντικού” έδειξαν ότι το μάτι απ’ το οποίο έχει χιλιοταλαιπωρηθεί, πάει πολύ καλά μετά την σοβαρή εγχείρηση. 

Εδώ και τόσον καιρό παρά τα προβλήματα τα… βλέπει, τα ακούει, τα μαθαίνει και φυσικάσ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ. Σκεφθείτε τί έχει να γίνει όταν αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση. Τίποτα δεν θα μένει κρυφό για κάποιους.

“Τρέχει” δημοσκόπηση που παρήγγειλε

Θεσμικός της Αλεξανδρούπολης παρήγγειλε δημοσκόπηση εδώ και αρκετό καιρό, σε ένα από τα συχνά ταξίδια που κάνει στην Αθήνα. Ζήτησε να… μετρήσουν την δική του απήχηση, δημοτικότητα και αποδοχή, καθώς και άλλων που τα ονόματα τους είτε έχουν ακουστεί, είτε έχουν γραφτεί.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων είναι από τις πιο γνωστές του χώρου και μάλιστα ένας εκ των βασικών στελεχών της έχει σχέση με τον Έβρο, αφού από εδώ κατάγεται η γυναίκα του. Δεν κατάφερα πάντως να επιβεβαιώσω αν ισαχύει η πληροφορία, πως εκτός των ορίων του δήμου Αλεξανδρούπολης, αυτός που την παρήγγειλε και την πληρώνει, ζήτησε να τον… μετρήσουν και σε επίπεδο νομού και… Περιφέρειας. Πως; Κάνει και δεύτερες σκέψεις δηλαδή;

Μοναδικός υποψήφιος ο Άκης;

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου και των μελών της ΝΟΔΕ Έβρου, της Νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή, έχει ξεκινήσει. H προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα.

Όλα δείχνουν πως μοναδικός υποψήφιος για Πρόεδρος θα είναι ο νυν Άκης Παρασκευόπουλος. Κανείς άλλος δεν είχε εμφανιστεί ή τουλάχιστον δεν έδειξε ενδιαφέρον. Που είναι ο περσινός χαμός, με την παραίτηση του Μιχαλόπουλου λίγο πριν την διαδικασία επειδή διαφώνησε με τον τρόπο μεθόδευσης και τις παραιτήσεις άλλων στελεχών της ΝΟΔΕ που ακολούθησαν. Τώρα υπάρχει ηρεμία, μάλλον γιατί κανένας δεν θέλει…κόντρες όταν βλέπει το ενδεχόμενο το κόμμα να γίνει Κυβέρνηση.

“Πυρά” για τον Αντιδήμαρχο από πολλές πλευρές

Μπορεί να απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά η επιλογή του Αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργου Παντελίδη να αναμιχθεί στις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου και να στηρίξει τον συνδυασμό του Ορεστιαδίτη Χατζημαρινάκη, ο οποίος φαίνεται να κέρδισε το… χρίσμα του Ιβάν Σαβββίδη και του ΠΑΟΚ, έχει δυσαρεστήσει πολλούς Αλεξανδρουπολίτες.

Άλλους επειδή είναι οπαδοί ή απλοί φίλαθλοι των ανταγωνιστικών ομάδων, όπως ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού. Άλλους γιατί θεωρούν πως δεν μπορεί να ενισχύει ένα ψηφοδέλτιο που θέλει να…  πάρει την διοίκηση από την Αλεξανδρούπολη στην Ορεστιάδα. “Όταν έρθουν οι εκλογές, να πάει στους Παοκτσήδες και τους Ορεστιαδίτες να τον ψηφίσουν”, έλεγε χαρακτηριστικά παράγοντας ομάδας για τις… πονηριές Παντελίδη.

Συμπτωματικό θα είναι

Ιδέα μου είναι ή πρόκειται απλά για σύμπτωση; Τον τελευταίο καιρό, δεν βλέπουμε πλέον τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη δίπλα στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη στις διάφορες εκδηλώσεις, αν και οι δυο τους μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν παντού συνέχεια μαζί. Δεν έκανε βήμα κυριολεκτικά ο ένας χωρίς τον άλλον. Λέτε ο Λάκης… λέγε-λέγε συνέχεια, να τον έπεισε τελικά τον Τάκη;

Μπα, συμπτωματικό μάλλον θα είναι. Όπως και τα συχνά σούρτα-φέρτα του γνωστού… μυστικοσυμβούλου της Αλεξανδρούπολης στο γραφείο του τελευταία, όπως λένε άνθρωποι που τον είδαν να ανεβαίνει στο Επιμελητήριο.