Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα έθεσαν στον Γ.Γ.Δημόσιας Τάξης οι αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης

Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα έθεσαν στον Γ.Γ.Δημόσιας Τάξης οι αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης

Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον Έβρο και ειδικά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, έθεσε χθες  η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών κι παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτο  ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ.

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ένωσης  μετά από αίτημά που υπέβαλλε στον κ.Φιλιππάκο,   πραγματοποίησε συνάντηση μαζί του  στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου ξεκάθαρα και με σαφή τρόπο ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα ότι το πρόβλημα της λαθραίας εισόδου μεταναστών τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί με ανησυχητικές τάσεις, φτάνοντας ακόμα και στα επίπεδα του 2012, όταν η πολη της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλος ο Ν.  ΕΒΡΟΥ είχε πλημμυρίσει από χιλιάδες  παράτυπους μετανάστες.

Ανέφεραν ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης αδυνατεί να διαχειριστεί μια ερχόμενη έκρηξη ραγδαίας αύξησης των ροών

  1. Λόγω της μειώσεις του προσωπικού που συμμετέχει στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ σε σχέση από την έναρξή του το 2012.
  2. Τις ελλιπείς υποδομές πρόσκαιρης κράτησης αυτών σε χώρους με τις κατάλληλες συνθήκες.
  3. Την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και μέσων, όπως λεωφορείων ,van, τζιπ, θερμικών καμερών, υλικά και μέσα  τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν το έργο των Αστυνομικών πιο εύκολο.

Για τους παραπάνω  λόγους ζήτησαν από τον κ.  Γενικό  Γραμματέα:

  1. Την αύξηση της δύναμης ΑΣΠΙΔΑ με συναδέλφους που κατάγονται από την περιοχή μας, λόγο εκτάκτων αναγκών.
  2. Την έκτακτη και άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με λεωφορεία για την μεταφορά των μεταναστών.
  3. Την αποσαφήνιση από Πολίτικη και Φυσική ηγεσία μας των εντολών προς το προσωπικό της Αστυνομίας ως προς την διαχείριση και τον τρόπο αντιμετώπισης του όλου ζητήματος.
  4. Του καταστήσαμε σαφές ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε να δημιουργηθεί στην περιοχή μας κάποιου είδους δομών μακροχρόνιας κράτησης αλλοδαπών για πολλούς και ευνόητους λόγους που καθιστούν την δημιουργία τέτοιων δομών απαγορευτική.
  5. Όσο αφορά την επίσκεψη του στο Τ.Δ.Ε. Κήπων, ελπίζουμε να διαπίστωσε από μόνος του την τραγική εικόνα της δομής της πρώτης πύλης εισόδου στην Ευρώπη, την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Του ζητήθηκε να γίνει άμεση ενίσχυση του και αύξηση των οργανικών θέσεων καθώς το υπάρχων οργανόγραμμα είναι πολλών δεκαετιών πριν όταν εξυπηρετούσε μερικές χιλιάδες διερχομένων ενώ σήμερα εκατομμυρίων.

O κύριος Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες και τις προτάσεις, έδειξε να κατανοεί τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο προσωπικό της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και έδωσε την εικόνα ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν κάποια από τα αιτήματα.

Ενημέρωσε ότι έχει εγκριθεί κονδύλι για τις καθημερινές  ανάγκες λειτουργίας των τμημάτων, όπως και στο επόμενο  χρονικό διάστημα θα διατεθεί ικανοποιητικός αριθμός οχημάτων. Επίσης ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός για το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των συνόρων  διενεργείται κανονικά και ενδέχεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και στην υπόσχεση για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, καθώς ο στόχος είναι κοινός.