ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Μακάριος, η Περιφέρεια, η… αμνησία Λαμπάκη και το κόκκινο φουστάνι της Δημούδη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Μακάριος, η Περιφέρεια, η… αμνησία Λαμπάκη και το κόκκινο φουστάνι της Δημούδη

Πολλά τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα από φίλους, γνωστούς και αναγνώστες του Evros-news.gr για τα χθεσινά μας γενέθλια και την συμπλήρωση 1 χρόνου λειτουργίας, αλλά και από κάποιους στους οποίους έχουμε κάνει έντονη κριτική. Αυτό το τελευταίο, θεωρώ είναι και το πιο σημαντικό, αφού αναγνωρίζουν ότι ως δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να υπόκεινται σε κριτική. 

Τα σενάρια για Μακάριο Λαζαρίδη Περιφερειάρχη δεν έχουν βάση

Ένα σενάριο που κυκλοφόρησε στην περιοχή της Καβάλας και αφορά τις Περιφερειακές εκλογές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν έχει βάση. Αυτό τουλάχιστον μάθαμε εμείς για το συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας με κάποια πρόσωπα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καβαλιώτικης εφημερίδας 7η Μέρα, στο κόμμα της αξιωματικής αντπιπολίτευσης σκέφτονται το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ο Μακάριος Λαζαρίδης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου και τώρα σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης, ότι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες αν δεν ισχύσει ο νόμος Σκουρλέτη, θα είναι οι Χριστόδουλος Τοψίδης (Έβρου), Χρήστος Μέτιος (Ροδόπης), Μανώλης Φανουράκης (Ξάνθης), Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (Καβάλας), Χρήστος Γεωργιτσόπουλος (Δράμας) ή κάποιο άλλο πρόσωπο.

Ο Λαζαρίδης όμως θα είναι υποψήφιος βουλευτής και το δημοσίευμα μάλλον τους… ευσεβείς πόθους κάποιων Καβαλιωτών εκφράζει, οι οποίοι δεν θα τον ήθελαν στο ψηφοδέλτιο. Έχει πάντως ενδιαφέρον η αναφορά του ονόματος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη ως πιθανού Αντιπεριφερειάρχη.

Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Πριν από καιρό και επειδή το όνομα του ακουγόταν ή γράφονταν στα σενάρια για τις βουλευτικές εκλογές ως πιθανού υποψήφιου με τη Ν.Δ στο νομό Έβρου, αλλά και για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ο Τάκης (για τους φίλους του) έβγαινε σε συνεντεύξεις του και τα διέψευδε. Έλεγε συγκεκριμένα πως τον ενδιαφέρει το έργο του στο Επιμελητήριο και όχι να είναι υποψήφιος βουλευτής ή δήμαρχος. Για την Περιφέρεια βέβαια δεν ανέφερε τίποτα.

Τώρα μαθαίνω, στις συζητήσεις του με διάφορους που τον ρωτούν τί σκέφτεται σε τοπικό επίπεδο και εννοώ δήμο Αλεξανδρούπολης ή Περιφέρεια, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Χμ….

Τον έκανε “μάγκα” στα ενεργειακά, αλλά το όνομα του το… ξέχασε

Πρώτο “μάγκα” έκανε τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, με τα ενεργειακά έργα που προχωρούν στην Αλεξανδρούπολη, όπως η αξιοποίηση της γεωθερμίας στον δήμο Τραίανούπολης, την τηλεθέρμανση στον δήμο Φερών μέσω του αγωγού ΤΑΡ, τον φωτισμό LED και την ενεργειακή αυτονομία δημοτικών κτιρίων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης Γιάννης Φαλέκας.

Πέντε λεπτά μιλούσε χθες στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη ο κ.Λαμπάκης, περηφανεύονταν και δικαιολογημένα ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης με δική του φυσικά απόφαση, έχει από το 2011 Αντιδημαρχία Ενέργειας και είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα σε όλα αυτά. Το όνομα Γιάννης Φαλέκας όμως ούτε μια φορά το ανέφερε. Αντίθετα, προχθές που μιλούσε στον Maximum FM και τον Δημήτρη Κολιό, ο Γιώργος Παντελίδης και ο Παντελίδης, ήταν συνέχεια για τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Αν δεν με πιστεύεται, ακούστε και το ηχητικό από τον STATUS 94.2:

Ξέρω, ότι σε κάποιους που είναι δίπλα του δεν αρέσει το γεγονός ότι υπάρχει πανελλήνια αναγνώριση στο έργο του Φαλέκα όσον αφορά τα ενεργειακά, αλλά μάλλον τυχαίο ήταν που ο δήμαρχος ξέχασε να αναφέρει το όνομα.

Πιο κόκκινη και απ’ τα συνολάκια που φοράει

Άκουγα την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ελένη Δημούδη να μιλάει χθες στον Δημήτρη Κολιό και ήταν έξαλλη με τον Φώτη Καραλίδη της μειοψηφίας, για την αποχώρηση της παράταξης του από τη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί το ψήφισμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Αν υπήρχε κάμερα και είχαμε εικόνα, είμαι σίγουρος πως με τόσο εκνευρισμό που είχε, θα ήταν πιο κόκκινη και από τα φορέματα ίδιου χρώματος που συνηθίζει να φοράει. Πως το λέει η Ελευθερία Αρβανιτάκη; “Βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να νοιώθεις πυρκαγιά”. Σκέτη πυρκαγιά κατά του Καραλίδη ήταν η Δημούδη.

Το ωραίο είναι πως και οι δυο είχαν δίκιο. Και αυτή για το γεγονός ότι ο Καραλίδης και οι σύμβουλοι του αν και είχαν αποχωρήσει βρισκόταν έξω απ’ την αίθουσα και δεν έμπαιναν μέσα να ψηφίσουν, αλλά και ο επικεφαλής της μειοψηφίας που κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι έχει πρόβλημα συνοχής ως παράταξη και γι’ αυτό, με την αποχώρηση των μουσουλμάνων περιφερειακών συμβούλων, δεν είχε πλειοψηφία.

Η επίσκεψη του θεσμικού στην Πειραιώς

Την στιγμή που γίνεται αρκετός λόγος για τα… χρίσματα που θα δώσει η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ένας θεσμικός του Έβρου μαθαίνω ότι κινείται αθόρυβα, μεθοδικά και προγραμματισμένα. Βρέθηκε λοιπόν την προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα και επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, όπου είχε διάφορες συναντήσεις και συζητήσεις.

Για μένα, που το έχω γράψει πρώτος και στο παρελθόν, δεν θα είναι έκπληξη όταν… ξεπεταχθεί ξαφνικά και είναι αρκετά έτοιμος για την υποψηφιότητα του. Γιατί μπορεί να τον έχω… ξεσκίσει στην κριτική, αλλά ότι είναι ικανός δεν μπορώ να μην το αναγνωρίσω.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*