Μπαίνουν συνέχεια και ανεξέλεγκτα στον Έβρο λαθρομετανάστες και πρόσφυγες

Μπαίνουν συνέχεια και ανεξέλεγκτα στον Έβρο λαθρομετανάστες και πρόσφυγες

Ανεξέλεγκτη έχει γίνει πλέον η κατάσταση στον Έβρο, με την είσοδο κατά εκατοντάδες καθημερινά προσφύγων αλλά κυρίως λαθρομεταναστών από τον ποταμό Έβρο και με την ανοχή των τουρκικών αρχών, του στρατού και της στρατοχωροφυλακής της, αφού είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να μεταθέσουν το πρόβλημα στην χώρα μας.

Οι κάτοικοι των παρέβριων χωριών, της Νέας Βύσσας, του Χειμωνίου, του Θουρίου, του Σοφικού, του Πυθίου, του Πραγγίου, του Ισσακίου, του Τυχερού αλλά και της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου, βλέπουν καθημερινά δεκάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες κάθε ηλικίας, ανάμεσα τους και πολλά μικρά παιδιά, να αναζητούν το ΚΤΕΛ ή τον σιδηροδρομικό σταθμό, για να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και να υποβάλλουν εκεί αίτηση ασύλου. Είναι δηλαδή ενημερωμένοι και… δασκαλεμένοι κατάλληλα από τους Τούρκους διακινητές πως πρέπει να ενεργήσουν.

Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που ανήρτησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης σήμερα στην προσωπική του σελίδα και φαίνονται δεκάδες λαθρομετανάστες να περπατούν στους αγροτικούς δρόμους του χωριού της περιοχής Διδυμοτείχου, ενώ σχολίασε ότι: “Αυτό είναι το καινούργιο πρόγραμμα για να μειωθούν οι ροές των λαθρομεταναστών. Για 30η μέρα οι ροές σταθερές”.

Η άλλη φωτογραφία, η βασική, επίσης χαρακτηριστική, ανήκει στον καταξιωμένο και βραβευμένο με το Πούλιτζερ συμπατριώτη μας δημοσιογράφο Αλέξανδρο Αβραμίδη, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μας για να αναδείξει με τον φωτογραφικό του φακό το τεράστιο πρόβλημα με τις ροές των μεταναστών, αλλά και τον τρόπο διαβίωσης και μετακίνησης αυτών των ανθρώπων.

Όπως μάλιστα σημαίνει ο κ.Αβραμίδης: “Σύριοι πρόσφυγες περπατούν σε ένα δρόμο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες πέρασαν τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα αυτό το μήνα. Έβρος, Πύθιο, 25/4/2018, για την Καθημερινή της Κυριακής”.