ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ακμαιοκτονία – Δόθηκε άδεια για αεροψεκασμούς των κουνουπιών-γίγας. Θα μας… ψεκάσουν για καλό

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ακμαιοκτονία – Δόθηκε άδεια για αεροψεκασμούς των κουνουπιών-γίγας. Θα μας… ψεκάσουν για καλό

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται ότι δίνουν άδεια στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και γενικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για ακμαιοκτονία. Για ψεκασμούς δηλαδή στον αέρα των κουνουπιών-γίγας που είναι και η πιο αποτελεσματική, αφού η κατάσταση στο νομό αν και ακόμα δεν ήρθε το καλοκαίρι, είναι ήδη ανυπόφορη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα έρθει και το επίσημο έγγραφο και άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, θα έρθουν σε επικοινωνία με τους δημάρχους του νομού, ώστε να δώσουν την άδεια για ακμαιοκτονία, γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος. Πέρυσι για παράδειγμα, ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός αρνήθηκε και τους κατοίκους του δήμου τους… κατέφαγαν τα κουνούπια. Αυτή την φορά λοιπόν θα μας… ψεκάσουν αλλά θα είναι για καλό.

Που δεν πρέπει να κυκλοφορείτε την Τετάρτη 2 Μαίου

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών τις ημέρες:  ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Μαΐου του έτους 2018

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Σε φυσικά/αγροτικά οικοσυστήματα και συγκεκριμένα σε παραλιακές και παρέβριες ζώνες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Νότιο τμήμα του Νομού).

Ώρα εκτέλεσης αεροψεκασμών : 06:00 – 12:00

Προφυλάξεις: παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο φυσικό/αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού, για λόγους καθαρά προληπτικούς.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες που ορίζονται στα με αρ. πρωτ. Γ1α/Γ.Π.19586/07-03-2018 (ΑΔΑ:6ΚΙΤ465ΦΥΟ-6ΕΝ) και Γ1α/Γ.Π. 19158/09-03-2018 (ΑΔΑ: ΨΝ9Ι465ΦΥΟ-ΕΒΩ) έγγραφα του Υπουργείου Υγείας, καθώς και στο υπ’ αρ. πρωτ. 2272/31397/28-2-2018 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η εφαρμογή θα γίνει:

  • με ευθύνη του ανάδοχου φορέα που είναι o Ευθύμιος Χασκόπουλος «Αεροεφαρμογές ΕΠΕ».
  • με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.
  • με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας

                  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

  • Με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα που ορίζονται με την προαναφερθείσα υπ’ αριθ. 2272/31397/28-2-2018 Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το υπ’ αριθ. Πρωτ. Γ1α/Γ.Π. 19158/09-03-2018 (ΑΔΑ: ΨΝ9Ι465ΦΥΟ-ΕΒΩ) έγγραφο του Υπουργείου Υγείας περί χορήγησης άδειας αεροψεκασμών στην Π.Α.Μ.Θ.για το έτος 2018

Σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι συνθήκες να γίνει, θα μεταφερθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

τηλ. 2551355331  

Το πρόγραμμα κίνησης των συνεργείων καταπολέμησης